Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mít főzhetnék? (bővebben lent)

Mít főzhetnék? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
640 foríntból mílyen ételt tudok főzní? Jelen píllanat ennyí pénzem van ítthon és nem tudom ennyíből mít főzhetnék.Köszönöm előre ís a választ!
2011. jan. 24. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Először azt gondold át, hogy mi van otthon.

Egyébként én is hasonló cipőben járok, de nekem még ennyi sincs, csak egy kiló kenyérre való.

2011. jan. 24. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

sárgaborsófőzelék (1 csomag 150-200 ft kb)

mellé sütsz pl virslit...

mondjuk én magában szeretem.

2011. jan. 24. 14:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Főzelékekből jössz ki a legolcsóbban.
2011. jan. 24. 16:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet: krumplifőzelék vagy sült krumpéi tükörtojással; krumplis tészta, esetleg prézlis núdli. Vagy: (a napokban tanultam) párolt hordós káposzta (bele a jénaiba), a tetejére nokedli, annak a tetejére töpörtő (amilyen a túrós tésztához kell), az egészet megkenni tejföllel (én megszórtam reszelt sajttal is) bedugtam a mikróba. Egész jó kis szombati ebéd jött ki belőle.

De lehet tojásos galuska is valami savanyúval.

2011. jan. 24. 16:12
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

fél kiló gombából pörkölt, rizzsel vagy tésztával.

tojáspörkölt ugyancsak ezekkel.

egy kiló héjjában főtt krumpli, vékonyra szelve egy zsírozott tepsibe terítve. rá esetleg egy kis sült szalonnadarabok, vagy sült lecsókolbász.sűrű palacsintatésztával leönteni és megsütni.

ha van valami savanyúság otthon, akkom máris mennnyei eledel.

2011. jan. 24. 16:39
 6/8 anonim válasza:
80%
rakott palacsinta! Én sósan szoktam készíteni, de finom édesen is. Készítesz sima palacsintát, és túrótölteléket. ezzel megtöltöd a palacsintákat, feltekered, egy tepsiben egymás mellé teszed őket, erre lehet annyi réteg amennyit csak szeretnél, és megkened tejföllel. ezt megsütöd.
2011. jan. 24. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:

veszel virsilket, egy 10-15öt a legolcsóbb fajtából

bevágod hosszában és a résbe 1-1 szelet sajtot (ha van otthon tehetsz mellé szalonnát vagy sonkát is)

beteszed a sütőbe 5-7 percre/amig megsül. nagyon finom.

ehetsz mellé tojást, kenyeret is.

vagy csinálhatsz bundáskenyered egy finom zöldsalátával.

esetleg palacsintatésztába forgatsz kenyeret és megsütöd/almás palacsinta.

mákostészta

spagetti

lencsefőzelék

2011. jan. 24. 17:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Veszel egy csomag tésztát,mindegy milyet,spagetti,orsó,penne,stb. amelyiket szereted(Kb.100-150Ft),veszel 2db tömlös sajtot (kb.300Ft),veszel még 10dkg olcsóbb árkategóriás sonkát szeletelve (kb.100Ft) Ez össz-vissz 550Ftból jön ki. Otthon aztán megfőződ a tésztát,ha kész összekevered a két tömlőssajttal,a sonkát felkockázod és azt is bele kevered. Ennyi. Ezt még lehetne extrázni nyers paradicsom kockákkal,csemege uborka kockákkal,lilahagyma kockákkal,oliva bogyóval,fött borsóval,stb. Amivel csak szereted/szeretnéd. Ezt az egyszerű, aránylag olcsó,variálható kaját én is sokszor elkövetem,pedig én családanya vagyok.
2011. jan. 25. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!