Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap eljönnek anyósomék,...

Holnap eljönnek anyósomék, valami jó ebéd ötletet szeretnék kérni?

Figyelt kérdés
Annyi hogy nem szeretném ha túl hosszú ideig tartana elkészíteni, az is jó lenne ha egy részét már ma elkészíthetném (nem alapfeltétel).
2011. jan. 21. 06:50
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Csinálj hús levest, a benne főtt sárgarépa+ csirkéből (+ uborka, zöldborsó, krumpli) készitesz böfföt, vagy francia salátát. Vagy akár a csirkét kiveszed és kisütheted. Csinálsz saláta krumplit, sütsz melléje még húst ha akarsz.

A húslevest meg tudod főzni ma is, és a zöldségeket is elő tudod késziteni, és majd frissen készited a majonézet.

2011. jan. 21. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

Csirkéből nem lesz jó húslevesed,ha pedig a húst kiveszed a levesből,az már ízetlen lesz.

Főzz zöldborsó vagy karfiol levest.

Vegyél csirkecombot,csontozd ki és a csontokat főzd a levesbe. (vagy esetleg tarját is vehetsz).

Egy tepsit zsírozz ki.Ne olajat használj,mert annak nem lesz jó szaftja. Tedd bele a húsokat. Fűszerezd sóval,borssal. A baromfit rozmaringgal,majorannával. A tarját borókabogyóval,és szerecsendióval.

Karikázz rá sok vöröshagymát. Öntsd le házitejföllel vagy főzőtejszínnel. Önts alá egy pohár vizet,és alufóliával lefedve süsd meg. Ha már puha a hús,akkor fólia nélkül süsd pirosra.

Körítésnek krumplit adj. Teheted karikára vágva a hús alá,akkor együtt sül meg, de ki is süthetsz hozzá krumplit.

2011. jan. 21. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Húsleves, gombás csirkepaprikás nokedlivel, savanyúsággal. Ezzel nem foghatsz mellé, csak akkor, ha valaki nem szereti a gombát. Én gyakran készítem ezt, amikor vendégek jönnek, és eddig mindenkinek nagyon ízlett. A nokedli tésztába tegyél egy kis kurkumát, szép, gusztusos sárga színe lesz tőle.
2011. jan. 21. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Csirkemájból csinálj hústölteléket. A csirkecombokat sózd be, fűszerezd és a tölteléket a bőre alá töltsd be. Holnap csak rakd tepsibe, fólia alatt puhísd meg, utána tejfölbe tojás, reszelt sajt, ezt ráöntöd és pirosra sütöd. Krumpli-püré köret és vmi savanyúság mellé. Levesnek jó a csirke-aprólék zöldborsóval, csigatésztával. Vagy éppen raguleves.
2011. jan. 21. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 doboszoli ***** válasza:
57%

Az egyik házaspárhoz is megérkezett a férfi anyósa, néhány napos "villámlátogatásra". Mondja a kedves Mama:

"Csak addig maradok, amíg szívesen láttok."

Mire a vő:"Anyuka drága, a kávét sem várja meg?"

Régi, de nagyon tetszett.

2011. jan. 21. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Vagy esetleg csinálhatnál tejszínes-kapros csirkemellet. Finom, és kb fél óra alatt maximum készen van.


Felkockázod kisebb kockákra a csirkét, majd egy kevés olajon megpirítod, megsózod, és fél liter főzőtejszínnel nyakon öntöd. Egy nagyon kicsi bors, több kapor, fokhagyma, jól összefőzöd, és kész is :)


Én rizst szoktam csinálni hozzá, azzal nagyon finom.


Esetleg valami levest főzöl előző nap, és komplett kajának finom, és abszolút siker :)

2011. jan. 21. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ez gyorsan kész van, és nokedli helyett főtt tésztával is finom.

2011. jan. 21. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
72%

egy jó húsos-gombás-borsós, zöldséges ragulevesnek senki nem tud ellemállni és elkészíteni is egyszerű.

másdodiknak tudnám ajánlani a mustáros-hagymás pácban éjszakázó karajszeleteket, amit holnap frissen kirántanál

mellé mondjuk rizibizi, csalamádé,

vagy másik hús ajánlatom, aminek szintén éjjel a hűtőben a helye, a vastagabb szelet tarja, lapocka, amit az alábbi

kencével kell bekenni.-kecsap-mustár-méz-fokhagyma-bors-

plusz a szeretett fűszerek. ezzel megkenni a sózott húsokat és hagymakarikákkal rétegezve pihentetni.

másnap hagymástól zsírozott tepősibe fektetni és lefóliázva puhára sütni. kb. 45 perc. a fóliát levéve egy kicsit pirítani.

én ehhez petrezselymes krumplit szeretem a legjobban.

vagy egy jódarab tarját vagy lapockát besózni, a közepán éles késsel átfúrbni, beledugni egy szál parasztkolbászt.

konyhai zsineggel átkötni, mint a kötözött sonkát, és forró zsírban, serpenyőben átpirítani minden oldalát.

a zsírba fokhagyma szeleteket dobok, pár szem egészborsot és pár szem borókabogyót, ami nagyon szép színt ad a sülteknek.lasssú tűzön sűrűn forgatva, esetlek pici vízzel, nehogy odakapjon km másfél óra alatt vajpuha lesz.

ha a villa könnyen belemegy, deszkára tesszük és pihentetjük kicsit.

leszedjük a cérnát és szép szeletekre vágjuk.

ehhez a pl gombás rizst vagy krumplipürét szoktam készíteni.

a jóféle házi savanyúságok, vagy céklasaláta elengedhetetlenek.

2011. jan. 21. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!