Holnap eljönnek anyósomék, valami jó ebéd ötletet szeretnék kérni?
Csinálj hús levest, a benne főtt sárgarépa+ csirkéből (+ uborka, zöldborsó, krumpli) készitesz böfföt, vagy francia salátát. Vagy akár a csirkét kiveszed és kisütheted. Csinálsz saláta krumplit, sütsz melléje még húst ha akarsz.
A húslevest meg tudod főzni ma is, és a zöldségeket is elő tudod késziteni, és majd frissen készited a majonézet.
Csirkéből nem lesz jó húslevesed,ha pedig a húst kiveszed a levesből,az már ízetlen lesz.
Főzz zöldborsó vagy karfiol levest.
Vegyél csirkecombot,csontozd ki és a csontokat főzd a levesbe. (vagy esetleg tarját is vehetsz).
Egy tepsit zsírozz ki.Ne olajat használj,mert annak nem lesz jó szaftja. Tedd bele a húsokat. Fűszerezd sóval,borssal. A baromfit rozmaringgal,majorannával. A tarját borókabogyóval,és szerecsendióval.
Karikázz rá sok vöröshagymát. Öntsd le házitejföllel vagy főzőtejszínnel. Önts alá egy pohár vizet,és alufóliával lefedve süsd meg. Ha már puha a hús,akkor fólia nélkül süsd pirosra.
Körítésnek krumplit adj. Teheted karikára vágva a hús alá,akkor együtt sül meg, de ki is süthetsz hozzá krumplit.
Az egyik házaspárhoz is megérkezett a férfi anyósa, néhány napos "villámlátogatásra". Mondja a kedves Mama:
"Csak addig maradok, amíg szívesen láttok."
Mire a vő:"Anyuka drága, a kávét sem várja meg?"
Régi, de nagyon tetszett.
Vagy esetleg csinálhatnál tejszínes-kapros csirkemellet. Finom, és kb fél óra alatt maximum készen van.
Felkockázod kisebb kockákra a csirkét, majd egy kevés olajon megpirítod, megsózod, és fél liter főzőtejszínnel nyakon öntöd. Egy nagyon kicsi bors, több kapor, fokhagyma, jól összefőzöd, és kész is :)
Én rizst szoktam csinálni hozzá, azzal nagyon finom.
Esetleg valami levest főzöl előző nap, és komplett kajának finom, és abszolút siker :)
egy jó húsos-gombás-borsós, zöldséges ragulevesnek senki nem tud ellemállni és elkészíteni is egyszerű.
másdodiknak tudnám ajánlani a mustáros-hagymás pácban éjszakázó karajszeleteket, amit holnap frissen kirántanál
mellé mondjuk rizibizi, csalamádé,
vagy másik hús ajánlatom, aminek szintén éjjel a hűtőben a helye, a vastagabb szelet tarja, lapocka, amit az alábbi
kencével kell bekenni.-kecsap-mustár-méz-fokhagyma-bors-
plusz a szeretett fűszerek. ezzel megkenni a sózott húsokat és hagymakarikákkal rétegezve pihentetni.
másnap hagymástól zsírozott tepősibe fektetni és lefóliázva puhára sütni. kb. 45 perc. a fóliát levéve egy kicsit pirítani.
én ehhez petrezselymes krumplit szeretem a legjobban.
vagy egy jódarab tarját vagy lapockát besózni, a közepán éles késsel átfúrbni, beledugni egy szál parasztkolbászt.
konyhai zsineggel átkötni, mint a kötözött sonkát, és forró zsírban, serpenyőben átpirítani minden oldalát.
a zsírba fokhagyma szeleteket dobok, pár szem egészborsot és pár szem borókabogyót, ami nagyon szép színt ad a sülteknek.lasssú tűzön sűrűn forgatva, esetlek pici vízzel, nehogy odakapjon km másfél óra alatt vajpuha lesz.
ha a villa könnyen belemegy, deszkára tesszük és pihentetjük kicsit.
leszedjük a cérnát és szép szeletekre vágjuk.
ehhez a pl gombás rizst vagy krumplipürét szoktam készíteni.
a jóféle házi savanyúságok, vagy céklasaláta elengedhetetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!