Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett száraz az almás...

Miért lett száraz az almás rétesem? Így csináltam.

Figyelt kérdés

A reszelt almát megdinszteltem, cukrot, fahéjat adtam hozzá.

2 rudat készítettem, 4-4lapból. A lapokat külön megkentem olajjal, beleraktam a tölteléket, alá egy kevés morzsát. Feltekertem, zsírozott tepsibe raktam, a tetejét is megzsíroztam. Megsütöttem és szinte szétrepül, amikor vágom.


2011. jan. 19. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Túl sokáig sütötted túl alacsony hőfokon, és kiszáradt.
2011. jan. 19. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én soha nem dinsztelem meg ilyenkor az almát, csak össze van keverve a cukorral és a fahéjjal. A muffinba sem szoktam, megpuhul az bőven.
2011. jan. 19. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A réteslapot ne csak olajjal,hanem tejföllel is kend meg jó bőven,minden réteget!Én egy nagy ecsettel szoktam,belemártom a tejfölbe,olajba,és kenem.Az almát nem kell dinsztelni,csak jól kicsavarni,és mehet a tésztára.Összetekered,és még a tetejét is bőven kened olajos tejföllel.Megsütöd,majd amikor kivetted a sütőből,letakarod egy konyharuhával,kb.20-30 percre.Majd szeleteled.Ha így készíted,soha nem lesz száraz semmilyen rétesed,20 éve így készítem,a családom kedvence,nem tudok ennyit sütni,hogy el ne fogyna.Jó étvágyat!
2011. jan. 20. 01:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, megfogadom a tanácsot!
2011. jan. 20. 12:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!