Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Amikor rántott levest csinálto...

Amikor rántott levest csináltok mennyi vízzel öntitek fel a rántást?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Először is kipattogtatom a köménymagot a zsírban, utána teszek bele egy kanál lisztet, azt megpirítom, és felöntöm, kb. 1-1.2 l vízzel. Teszek bele vöröshagymát, és 1 levél babérlevelet. Pirított kenyér, vagy zsemlekockával tálalom.
2011. jan. 13. 22:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a fokhagymás változatát szoktam csinálni, amikoris olajon megpirítom a fokhagymát, mikor megpirult egyí evőkanál lisztet és kevés pirospaprikát teszek hozzá, összedolgozom őket még egy kicsit a gázon, és kb.1 liter vizet adok hozzá.Másfél literes a lábas, amiben szoktam csinálni, ezért se adok hozzá pont másfél vizet, mert miközben főzöm, a forrás miatt ugyebár "habzik" is, és nem akarom, hogy kiforrjon a fazékból.
2011. jan. 13. 22:52
 3/7 anonim ***** válasza:
1 litert dobj hozzá egy leves kockát.
2011. jan. 13. 23:00
 4/7 A kérdező kommentje:
A vöröshagymát kockákra vágod, vagy egészben belerakod és a végén kiveszed?
2011. jan. 13. 23:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Egészben hagyom, vagy félbe vágom, ha megfőtt, kidobom.
2011. jan. 13. 23:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet örölt köményt használni a levesbe?
2011. jan. 14. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
A rántott levesbe nem feltétlenül kell kömény mag, de lehet bele őröltet tenni. Az én arányaim kb: fél deci zsiradékon zsemle szinüre piritok 3-4 kanál lisztet.Ha piros, megszórom 1 kávés kanál piros paprikával. Ezzel már nem sütöm, mert keserü lesz. Hideg vizzel, kb 2 literrel felengedem. Só, leves kocka, kömény, bors, esetleg fokhagyma. vöröshagyma nem! Ha jól kiforrt kész. Csurgathatsz bele egy felvert tojást is, de akkor babér levelet is tégy bele.
2011. jan. 14. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!