Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ebédre? Anyu későn...

Mit főzzek ebédre? Anyu későn jön, és úgy gondoltam, csinálok én valamit. Valaki mondana valami jó kaját amit nem olyan nehéz elkésaíteni? Anyu négykor jön.

Figyelt kérdés
2011. jan. 12. 11:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj sajtos tésztát. Nagyon egyszerű és gyors.

Kell hozzá egy fél csomag spagetti, 20 dkg trappista sajt, egy doboz nagy tejföl. Főzd meg a tésztát, reszeld le a sajtot. Keverd össze az egészet a tejföllel egy jénaiba. Fűszerezd: só, bors, delikát. És tedd be a sütőbe egy 15 percre. Az egész tetejére is reszelhetsz sajtot. Nagyon finom kajcsi, és nagyon egyszerű.

2011. jan. 12. 12:00
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ,de sajtos tészta pont tegnap volt..
2011. jan. 12. 12:07
 3/16 anonim ***** válasza:
Mi van otthon?
2011. jan. 12. 12:08
 4/16 A kérdező kommentje:
Sok minden.De ha kell akkor elmegyek és megveszem azt,amit kell.
2011. jan. 12. 12:11
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
Görög gyümölcsleves???
2011. jan. 12. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
58%
Rakott krumplit vagy paprikás krumplit.
2011. jan. 12. 12:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Értem.

Akkor tészta volt tegnap. Marad a krumpli, rizs, vagy zöldköret.

Esetleg süss vagy ránts ki valamilyen húst, és azt burgonyával (püré akár) vagy rizzsel?

Csinálhatsz édes-savanyú mártás mintájára valamilyen pörköltszerűséget rizshez (én hentestokányt szoktam, disznóhús kis érmékre vágva, zöldségekkel).

Ha nem túl bonyolult, akkor esetleg rakott krumpli?

2011. jan. 12. 12:14
 8/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.:)
2011. jan. 12. 12:18
 9/16 anonim válasza:
22%

Először is ne csinálj neki semmit hanem készitsd el

mert nem csinálunk ételt hanem elkészitjük, esztétikusabban, hangzik....

Elkészítése:

A meggy kb. 2/3-át turmixgépbe tesszük, ráöntjük a tejszínt és jó alaposan összeturmixoljuk.

A maradék meggyet kb. kétszeres mennyiségű vízben, tetszőleges mennyiségű édesítőszerrel, sóval felfőzzük. A felfőtt léből néhány kanállal a turmixhoz teszünk, majd az egészet beleöntjük a felfőzött meggyhez, és összekeverjük. Hidegen és melegen is ehető.( Az édesítőt kihagynám mert, idegrendszer roncsoló anyag van benne ) de te tudod :)

Azért kell összeturmixolni a meggyet a tejszínnel, mert így sűrítjük be a levest.

Elkészítési idő KB: 15 perc

Én ettem már ilyet, szerintem finom, nem is laktató, nem is "hizlal" SZERINTEM jó! :)

2011. jan. 12. 12:29
 10/16 anonim válasza:
43%

Tejszínes meggyleves!

( kihagytam ) :(

2011. jan. 12. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!