Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor meg kell párolni...

Most akkor meg kell párolni az almát az almás pitében vagy nem?

Figyelt kérdés

Izben miben lesz más?

Köszönöm elöre is!

A.

2011. jan. 12. 05:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ízben kicsit más, de én sosem párolom, csak cukrozom, citromozom, fahéjazom és utána szűrőben jól kinyomkodom a levét. Az alsó tésztára szórok egy kis zsemlemorzsát.

A tészta tetejét meg kell villűval szurkálni, hogy sülés közben is tudjon párologni. Nekem nagyon finom szokott lenni.

2011. jan. 12. 06:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Megpárolva kicsit olyan lekváros állagú lesz. Néha eszek ilyet is, de szerintem kár a fáradságért, nekem is jobb úgy, ahogy az előző válaszoló írta, jobban kijön az almaíz.
2011. jan. 12. 07:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Èn sosem párolom.Elég mikor összesül a tésztával a sütöben.
2011. jan. 12. 07:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Megpárolni nem KELL, de lehet - ez izlés kérdése, van akinek így, van, akinek úgy tetszik jobban.

Nálunk a családban anyukám megpárolja, igy krémesebb, egységesebb az almatöltelék, én nem párolom, csak nyersen kicsavarva teszem bele, igy meg darabosabb, van egy kis strukturája, "haraphatóbb", azaz puha, de érezni lehet a darabokat.

Szerintem próbáld ki, hogy neked hogy izlik jobban, egyik módon sem lesz ehetetlen, vagy rossz.

2011. jan. 12. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahány ház, annyi szokás. Nagyanyám párolta cukorral, citromlével, fahéjjal, isteni volt. Én nem szeretem úgy, ha nincs megpárolva, úgy savanyúbbnak érzem, bármennyi a cukor.
2011. jan. 12. 08:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Én mindig nyersen hagyom, így szeretjük, mert van mit harapni a sütiben :=). A módját előttem már többen leírták, nem ismétlem. De ettem már párolt töltelékes pitét is, az is finom volt, csak nekem túl pépes-krémes volt. Ki mihez van szokva :=)
2011. jan. 12. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!