Nincs párolóedényem, bármilyen lábosban lehet párolni?
Figyelt kérdés
Mennyi víz kell alá, és hány percig kell párolni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 11. 14:47
1/10 anonim válasza:
Mit akarsz párolni? Kicsi vízzel addig párold, míg meg nem puhul, persze a vizet mindig pótolni kell.
2011. jún. 11. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Aminek van fedele,abban párolhatod. Csak nagyon kevés víz kell alá,ha elfogy akkor lehet pótolni. Addig kell párolni,amíg nem lesz puha. De van,aki inkább kissé főtlenül,ropogósan szereti.
2011. jún. 11. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Zöldségeket szeretnék, eddig csak főztem őket!
2011. jún. 11. 15:08
4/10 anonim válasza:
Nem kell hozzápároló edény,a teszkóban is lehet venni pároló rácsot.Kis lábakon áll,szétnyílik mint egy virág,akkorára amekkora az edény,amibe rakod.Pici vizet öntessz az edénybe,belerakod a pároló rácsot,rá a zöldségféléket,majd a fedőt.Addig párolod,ameddig akarod,félpuhára,puhára.Érdemes megvenni ezt a rácsot,Én kb.15 éve vettem még a piacon,de mostmár pár éve van a teszkóban is,a mirelit áruk fölött felakasztva.Nagyon jó kis találmány!
2011. jún. 11. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen a tanácsod!Meg is fogom venni!Hátha így a gyerekek is majd jobban megeszik a zöldségeket:-)
2011. jún. 11. 15:13
6/10 anonim válasza:
Megint Én vagyok a pároló rácsos.Anyukám is mindig főzte a zöldségeket,és mindig mondtam neki a rácsot,de elengedte a füle mellett.Egyszer aztán pont meglátta nálam,és nagyon tetszett neki.Szülinapjára vettem neki egyet,ennek jó néhány éve,azóta a kedvence.Ja,és már ő vett ajándékba a nővérének,meg hugának is,ők is nagyon szeretik.
2011. jún. 11. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Finomabb, ha egy kis vajat teszel a zöldség alá és úgy párolod meg.
2011. jún. 11. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Azért egy minimális zsiradékról ne feledkezz meg, /vaj, olaj,zsír), mert bizonyos vitaminok, csakis zsírban oldódnak, anélkül nem érnek semmit. pl. sárgarépa.
1-2 teáskanálnyi zsiradékon a párolt zöldség finomabb, és hasznosabb is.
2011. jún. 11. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Ha egy fém tésztaszőrőbe teszed a zöldségeket, és azt passzítod egy lábasra, amiben alul forr víz, akkor is meg tudod párolni a zöldségeket. persze le is kell fedni.
utána átfuttatod egy kicsi vajon, és nagyon finom párolt zöldséged lesz.
De , aki úgy kezdi, hogy egy kis zsiradékon párolja a zöldséget, pici sóval, pici vízzel ugyanúgy finom párolt zöldsége lesz.
amúgy én az utóbbira esküszöm, nincs szükségem külön párolásra,de aki így szereti, azzal sincs semmi baj.
2011. jún. 11. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy válaszolt,és a tanácsokat is megfogadom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!