Kaliforniai paprikabol lehet lecsot kesziteni?
Lehet persze, csak a kaliforniai p. az húsosabb és édeskés ízű. Tehát a végeredmény sosem lesz olyan "igazi itthoni" ízű de ha egyszer nincs más akkor abból csináld. Esetleg több hagymát és kevesebb paradicsomot tegyél bele mert a pardicsom is édeskés ízű. De én írok neked egy nagyon fincsi és gyors kajcsi.
Töltt kalifornia paprika:
Hozzávalók két személyre:
4 db kaliforniai paprika
20 dkg trappista sajt (de lehet mozzarella vagy bármilyen más akár füstölt sajt is)
20 dkg sonka szalámi vagy füstölt sonka
4 db tojás.
A paprikákat magházuktól megszabadítjuk és megmossuk. A sonkát apró kockára vágom, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelem. A paprikákba szórok sajtot majd rá a sonkát és újra sajtot. Beteszem a sütőbe kb. 200 C-ra légkeverésesben. Amikor a sajt már felolvadt a paprikában és a paprika egy kicsit kezd fonnyadni akkor mindegyik paprika tetejére ráütök egy db. tojást, úgy mintha tükörtojást készítenék. Vissza teszem a sütőbe és amikor a tojás megsült már kész is.
Jó kis diétás kaja. Ha szaftosabbra szeretnéd akkor a tölteléket tejföllel keverd ki amibe teszel sót, borsot és pici szerecsendiót. A tejföltöl jó kis szafja lesz. Én mindkét változatot szeretem. Jó étvágyat.
Nagyon koszonom, kifogom probalni ezt a receptet!
nem baj ha dietas! Sot! :) meg egyszer Koszi
En is Angliaban kaliforniaibol keszitem a lecsot, de nekem annyira nem izlik igy, mint az otthoni igazi paprikabol.
Kulonben en is lattam mar kulfoldi zoldsegesnel igazi otthoni paprikat, de honnan szarmazik vajon? Majd megkerdezem ha latok megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!