Sertés comból, a pörköltön kívül mit főzhetnék még?
Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 17:45
1/10 anonim válasza:
Én speciel abból szoktam vadast, bakonyi sertésszeletet, tejfölös szeletet, csilis babot, stb. csinálni.
2/10 anonim válasza:
Rántott húst,brassóit,tokányféléket.
3/10 A kérdező kommentje:
a vadast hogy kell csinálni?
2011. jan. 7. 18:03
4/10 anonim válasza:
Én ippeg öt perce fejeztem be a hétvégi Brassói elkészítését! Pedig én fiú vagyok és nem szakács!Vettem egy darab combot és jó fokhagymásra és paprikásra csináltam.
5/10 anonim válasza:
60 dkg húst felszeletelsz, pici olajon megfuttatod (kifehéríted). 1,20 dkg vegyes zöldséget felkockázol (répa, gyökér, karalábé, de a répa legyen legalább a fele). A húsra dobod, 2 fej hagymával együtt (ezt is felkockázva), 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, 1 dl vörösbor. Ezt összefőzöd (kb. 40 perc), aztán a husit kiveszed, beleteszed egy jénaiba (amiben tálalni fogod), a zöldségeket botmixerrel pürésíted (babérlevelet először vedd ki), teszel bele egy evőkanál cukrot, mustárt, ecetet ízlés szerint, és a végén tejfölt. (1-2 dl-t). Ha a hús-zöldség arányt betartod, nem kell habarni, így is elég sűrű lesz.
8/10 anonim válasza:
Lecsós szelet
A felszeletelt húst besózod, borsos lisztbe forgatod, majd kisütöd egy nagyobb serpenyőben. Utána kiszeded a húst, és ebben a zsiradékban, hagymát dinsztelsz, rádobod a felszeletelt paprikát, sózod picit pirospaprikázod, felengeded egy kis vízzel, beleteszed a kisütött hússzeleteket, majd puhára párolod. Ha kell a vizet pótolod. A vége felé szoktam beletenni a paradicsomot. Rizzsel nokedlivel, vagy főtt tésztával tálalhatod.
9/10 anonim válasza:
Egy jó egybe sültet. Jól besózod, be fokhagymázod, és zsiron körbesütöd, kérget sütsz rá. Majd lefóliázod, és mehet a sütőbe. egy, másfél óra és kész. Fólia nélkül kicsit átpiritod, és lehet szeletelni. Ha sok zsirt teszel rá, lesz isteni pecsenye zsirod kenyérre.
10/10 anonim válasza:
Székelykáposzta, lucskoskáposzta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!