Csak én gondolom így hogy elrontották a cukrászsütiket?
Én azt utálom,hogy az összes csokis süteménybe ezt az undórító kakósvajat teszik.. (2kiló vaj+1 evőkanál kakaópor). :S
Viszont itt van egy cuki a környékünkön,ott tényleg finomak,sosem szárazak .És még olcsó is:) Szóval cukrászdafüggő,de abban egyetértek h ma már sokkal igénytelenebbek mint régen voltak,mondjuk ez nem csak a cukikra igaz..:-/
Én azt vettem észre, hogy szépen eltűntek az ízek a sütikből. Jól néznek ki, de amúgy olyan mintha vizes mosogatószivacsot tuszkolnék az arcomba. Kiábrándító..
Ja.. a másik: a péksüteményekre sok helyen (főleg áruházakban) fél kiló porcukrot szórnak, gondolom hogy legyen valami íze. Rosszul vagyok ha csak ránézek.
Még emlékszem a gyerekkorom igazi Francia krémesére.... Ma már sehol sem találok olyat.
A mi kisvárosunkban van egy remek cuki, egy többszörös díjnyertes cukrászé, finom sütijei vannak, de horror áron. Egész télen zárva vannak, csak nyáron vannak nyitva heti 5 napot. A fagyijaik verhetetlenek.
De az a régi krémes nála sem olyan fincsi.
Teljesen igazatok van. Már ezek a sütik nem az igaziak.
A városunkban van egy süteménybolt (cukrászdának nem is mondanám), ahol ki volt írva, hogy csak hagyományos recept szerint és mindenféle "idegen" adalék nélkül csinálják a sütiket és természetes anyagokkal dolgoznak. Kegyetlen finomak a sütik és nagyok.
És az árai is elég barátságosak. Pl.: franciakrémes (olyan békebeli) 165,-
Csak hozzáfűzném az elsőnek:
még ha vajat tennének bele, de az drága így az undorító margarinnal csinálják,én már évek óta nem eszek cukrászdai sütit,inkább sütök itthon.
A mi környékünkön 2cuki is van... hát mindkettő nagyon gáz.
Az egyik ilyen lepra feeling, gusztustalan, de ott régen jó volt a korona túrós (korona cuki a neve) de mostmár nemis csinálnak, nyitva sincsen.
a közelebbi..ott sok a süti de nagyon drága, és nagyon nemjó, multkor vettünk képfiselő fánkot olyan jol nézett ki, hát olyan volt mintha hungarocellt rágnék nemvolt s eize meg semmise, nyiszogott a tésztája.
A tortába kb 3ventis margarinos krém van amibe ropog a cukor, a tésztája 1 centis ami száraz.
Bár tesóm szülinapi tortája onnan volt, az nagyon izlett... de a krémes mega a többi egy fos.
de az auchanos meg a tescos péksütiktől kapok még agybajt hát fúj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!