Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csak én gondolom így hogy...

Csak én gondolom így hogy elrontották a cukrászsütiket?

Figyelt kérdés
szinte ehetetlenek...:/ régen még a rigó jancsi volt a kedvencem...de most:/ meg nem bírom enni.meg eszek két kanállal utána otthagyom ugy eltelít. csak a sok krém és kemény szinte undorító a tészta.ti hogy vagytok ezzel?
2011. jan. 7. 16:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azt utálom,hogy az összes csokis süteménybe ezt az undórító kakósvajat teszik.. (2kiló vaj+1 evőkanál kakaópor). :S

Viszont itt van egy cuki a környékünkön,ott tényleg finomak,sosem szárazak .És még olcsó is:) Szóval cukrászdafüggő,de abban egyetértek h ma már sokkal igénytelenebbek mint régen voltak,mondjuk ez nem csak a cukikra igaz..:-/

2011. jan. 7. 16:23
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azt vettem észre, hogy szépen eltűntek az ízek a sütikből. Jól néznek ki, de amúgy olyan mintha vizes mosogatószivacsot tuszkolnék az arcomba. Kiábrándító..

Ja.. a másik: a péksüteményekre sok helyen (főleg áruházakban) fél kiló porcukrot szórnak, gondolom hogy legyen valami íze. Rosszul vagyok ha csak ránézek.

2011. jan. 7. 16:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ízfokozós gyorskaják miatt már mi is elszokunk az eredeti ízektől. Tejszínhab helyett habspray-t használnak, tej és tojás helyett is porokat. Jah meg az áraik is el vannak szállva, ami miatt sosem friss a süti... Én is egyre ritkábban járok cukrászdába.
2011. jan. 7. 16:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Még emlékszem a gyerekkorom igazi Francia krémesére.... Ma már sehol sem találok olyat.

A mi kisvárosunkban van egy remek cuki, egy többszörös díjnyertes cukrászé, finom sütijei vannak, de horror áron. Egész télen zárva vannak, csak nyáron vannak nyitva heti 5 napot. A fagyijaik verhetetlenek.

De az a régi krémes nála sem olyan fincsi.

2011. jan. 7. 16:59
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen nagyon jó gondolod a sütemények egyforma izűek ill. mint ha egyiket csinálták volna a másikból.Izük alig van, akrém csak valamilyen margarin és valami iz hozzákeverve.Egyébként ezt érzem a csokoládéknél is.Mióta bejött a Stolverk fantázianév,ami szakemberek szerint minőség alig egy-két csoki am it szivesen megeszek.Talán továbbra is a Sport szelet ,aminek lehet hogy köze sincs a csokihoz.De még annak az izét érzem,hogy régi iz.
2011. jan. 7. 17:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazatok van. Már ezek a sütik nem az igaziak.

A városunkban van egy süteménybolt (cukrászdának nem is mondanám), ahol ki volt írva, hogy csak hagyományos recept szerint és mindenféle "idegen" adalék nélkül csinálják a sütiket és természetes anyagokkal dolgoznak. Kegyetlen finomak a sütik és nagyok.

És az árai is elég barátságosak. Pl.: franciakrémes (olyan békebeli) 165,-

2011. jan. 7. 17:08
 7/16 anonim ***** válasza:
83%

Csak hozzáfűzném az elsőnek:

még ha vajat tennének bele, de az drága így az undorító margarinnal csinálják,én már évek óta nem eszek cukrászdai sütit,inkább sütök itthon.

2011. jan. 7. 17:12
 8/16 anonim ***** válasza:
85%

A mi környékünkön 2cuki is van... hát mindkettő nagyon gáz.

Az egyik ilyen lepra feeling, gusztustalan, de ott régen jó volt a korona túrós (korona cuki a neve) de mostmár nemis csinálnak, nyitva sincsen.

a közelebbi..ott sok a süti de nagyon drága, és nagyon nemjó, multkor vettünk képfiselő fánkot olyan jol nézett ki, hát olyan volt mintha hungarocellt rágnék nemvolt s eize meg semmise, nyiszogott a tésztája.

A tortába kb 3ventis margarinos krém van amibe ropog a cukor, a tésztája 1 centis ami száraz.

Bár tesóm szülinapi tortája onnan volt, az nagyon izlett... de a krémes mega a többi egy fos.

de az auchanos meg a tescos péksütiktől kapok még agybajt hát fúj...

2011. jan. 7. 17:15
 9/16 anonim ***** válasza:
83%
17:15ös voltam, ja és az uachanba multkor vettünk ilyen doboz hűtőpultos sütit 14E volt benne
2011. jan. 7. 17:16
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
ezért eszem én csak és kizárólag a mamám által készített sütiket (és ezért lehet az hogy ismerősünk akinek a férje a helyi cukrászatban dolgozik is inkább tőlünk rendelt karácsonyra is - megmondta a férjének hogy ne merjen hazavinni olyan vackot :D -) persze mindig lesznek olyan hlyék (mint anyum -.-) akiknek hót mindegy, csak ha épp megkívánja és ott van a szeme előtt megeszi (még ha ócska műanyagízű is..) na mind1..
2011. jan. 7. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!