Lehet a káposztás tésztát karamellizált cukor nélkül
csinálni? És egyáltalán hogy kell a káposztás
részét?
Figyelt kérdés
Elkezdtem: Lereszeltem a káposztát, felraktam a tűzhelyre kevés olajon, lefedtem, egy idő után adtam hozzá kis vizet, sót, borst. Néha megkavargattam. Aztán nem látam semmi látványosat és biztos voltam benne, hogy elrontottam. Kidobtam... :( Hogy kell csinálni? 10 receptoldalból 5 azt írja pároljam, 5 azt írja pirítsam. De egyik sem részletezi hogyan. Utálom, hogy nem gondolnak a "kezdőkre". Ma kellett volna ebédre csináljam, úgyhogy el vagyok keseredve. Valaki le tudná nekem írni részletesen? De ne oldalakat írjatok légyszi, mert azt úgysem értem. Amúgy cukrosan szeretjük, de a karamellizálásos részét sem sikerült megcsinálni, azt inkább ki is hagynám, ha meg lehet úgy is oldani. Segítenétek? Előre is hálás köszönetem!!
2008. jan. 22. 15:16
1/2 anonim válasza:
Hát én úgy írom ahogy én csinálom!A káposztát lereszelem és bőven megsózom.Állni hagyom kb.1 órát,hogy a só átjárja és megpuhítsa a káposztát.Jól kicsavarva teszem az olajra, és szép lassan párolódni hagyom.Nem fedem le.Ha már elpárolgott belőle a lé,elkezd barnulni,pirulni.Sokszor megkell keverni,hogy ne égjen le.A szín miatt szokták a karamellizálást alkalmazni,de attól nem lesz édes a tészta.Szoktam őrölt borsot tenni rá,és amikor már a színe is tetszik,beleforgatom a kifőtt tésztát.A tányérban szoktam cukrozni,mert nem mindenki szereti édesen.Sok sikert!
2008. jan. 22. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
2/2 anonim válasza:
En is hasonloan csinalom mint az elottem szolo.Miutan besoztad a kaposztad es hagytad alni 1 kicsit levet ereszt,en azt kiszoktam csavarni(de van aki siman a tuzhelyre rakja es ott sozza 1 kicsit mikor mar az olajon parolja).Aztan felteszem megparolom 1 kicsit az olajon, es en lefedem fedovel,mert ugy hamarabb megpuhul.Ne gondold azt h 10 perc es mar kesz is van....kell neki 1 kis ido.Ha tul "szaraznak" erzed vagy szerinted keves a kaposzta alatt az olaj tolts meg 1 kicsit ,de az sem jo ha tocsog az olajban.Es a legfontosabb h kavargasd,h le ne egjen.Mikor mar jo puha be sozod es jo sok borsot teszel ra(sztm a bors adja meg az izet),es osszekevered a tesztaval.
En szoktam ugy is csinalni ahogy fentebb irtam(mikor sietnem kell),hogy nem sozom nem csavargatom,csak siman lereszelem es mehet is az olajba.....a tobbi ugyan az.
Remelem tudtam neked segiteni,nem nagy dolog csak legyel turelmes;csak 1 kis ido kell hozza es nincs mit elrontani rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!