Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom tepsis ételek receptei?...

Finom tepsis ételek receptei? Olyanok érdekelnének, amikor a hozzávalókat csak össze kell rakni egy tepsibe és megsütni.

Figyelt kérdés
2009. jan. 28. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tepsis krumpli:

Nyers krumpli szeleteket, vöröshagyma szeleteket, és bacon szalonnát rétegesen egymásra teszel, sózni és borsozni kell ízlés szerint, kicsi olajat lehet rá/alá tenni, és megsütni.

2009. jan. 28. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szóval:


1.Megpucolod a krumplit, karikára vágod, és (előtte vízbe áztatott) agyagtálba (vagy sima tepsibe)teríted le, amit előtte picit olajjal vagy vajjal kikentél. Megfűszerezed a krumplit. Tetejére bármilyen tetszés szerinti befűszerezett husi, én a baromfit favorizálom, mert hamar megsül. Tetejére, illetve közé hagymakarika, fokhagyma, esetleg paradicsom-, paprikaszeletek. Nem szükséges folyadékot önteni rá, mert a husi enged ki annyit, amennyi a párolódáshoz kell. Esetleg kb. 1 dl bor vagy víz. Hústól függően kb. óra tető/fólia alatt, majd pirítod.

Olyat is lehet, hogy a husit pirospaprikás liszttel megszórod, majd miután szétteríted a tepsiben, pakolsz rá hagymakarikákat, és lelocsolod fűszeres tejföllel. (Tejfölben keversz el kis olajat, fehérborsot, fokhagymát, sajtot, ami tetszik.) Ettől nagyon finom kis szaftot enged.

Én sűrűn csinálok tepsis kajákat, mert nincs vele nagy munka.


Ha szereted a zöldségeket, olyat is készíthetsz, hogy a tepsi aljára karfiolfejek megfűszerezve, és erre teríted a husit, vagy fordítva, a husi megy alulra. Meglocsolod kis tejföllel, esetleg kis fehérborral, és már párolódhat is...Hmmm...Egyszerre köret+husi.


Ha kissé egzotikusabb ízekre vágysz:

Tepsi aljára megmosott nyers rizs. Kicsit megfűszerezed. Leöntöd ezzel: 2 dl főzőtejszín+ananászkonzerv leve elkeverve. Ebben fog megpárolódni. (Persze az ember próbálja úgy készíteni, hogy amennyi rizs, kétszer annyi folyadék.)

Ráhalmozod a csirkemellfilét, amit csíkokra, kockákra, nagyobb darabokra vágsz, ízlés szerint. A csirkemellre a konzervből leszűrt ananászdarabokat. Leöntöd kb. 1-1,5 dl fehérborral, és be a sütőbe! Elvileg még megszórhatod 1-2 EK kókuszreszelékkel, de kihagyhatod. Kb. 1 óra párolás, kis pirítás fólia nélkül. Addig, amíg nincs lé alatta. Nekem nem szokott, a rizs gyönyörűen felszívja, szép "pergős" szokott lenni. Én nagyon szeretem, és még a kajaügyben konzervatív apukám is csak úgy kapkodta ki az ananászt!:-) Nagyon finom.

De a ugyanúgy tehetsz a rizsre más husit, ananász+tejszín nélkül, csak a folyadékra kell ügyelni. (Lehet az pl. sima húslé is.)


Ha maradsz a hagyományosabb, jóval egyszerűbb ételeknél, akkor pl. a hurkát is sütheted együtt darabokra vágott krumplival, míg a hurka megsül, a krumpli is.


Szóval én ilyeneket szoktam, a teljesség igénye nélkül felsoroltam párat, próbáltam tömör lenni.

Remélem, mások is írnak, én is várok számomra új recepteket!


Jó étvágyat!

2009. jan. 28. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egyik jobb mint a másik, nyami :) És természetesen várom én is a további jó ötleteket!
2009. jan. 28. 21:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagy kocka tésztát kifőzök az előírás szerint de kicsit keményebbre. Leszűröm és kivajazott tepsibe borítom. Miközben a tészta fő, felkockázok sonkaszalámit és tejfölbe keverem. A tejfölbe teszek sót, borsot, szerecsendiót (ezzel csínnyán kell bánni mert intenzív fűszer), valamint egy egész tojást is elkeverek benne. A tésztát nyakon öntöm a tejfölös szósszal és a tetejére sajtot reszelek. Bevágom a sütőbe és amikor a teteje szép piros akkor van kész. Nagyon fincsi.



Sajtos husi


Csirke mellet nagyon vékonyra felszelek. Besózom borsozom. A tepsi alját meglocsolom kevés főzőtejszínnel és erre a rétegre durvára darált vagy durvára reszelt sajtot (lehet fülstölt is) szórok. Erre a rétegre jön a husi, majd a husira ismét tejszín és a tetejére jó sok sajt ismét. Ezt berakom a sütőbe és pirulásig sütöm persze előtte fólia altt párolom egy 15-20 percig. A lényeg hogy jó sok sajt legyen a husi alatt és felett. Nagyon fincsi és kiadós kaja.

2009. jan. 28. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Neked is nagyon köszönöm! :))
2009. jan. 28. 23:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!