Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van fél kg borjúcombom, mit...

Van fél kg borjúcombom, mit készítsek belőle?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 22:10
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

az attól függ mire kívánsz éppen...

Lehet: pörit, hambi húst, gulyást!, sültet...

Én ekkora mennyiségből talán gulyást főznék, kiadósabb lenne, mint a másik ételek!

2011. jan. 4. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok. Jah, persze nem mind1 mennyire tudsz főzni, de a combot inkább ne süsd, mert száraz hús, én nem szoktam.
2011. jan. 4. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 Kokas Lajos ***** válasza:

Szeleteld fel, forgassd meg lisztben és hirtelen pirítsd meg forró vajban. Nem kell készre sütnöd. Egy tepsibe helyezz vékony szalonna szeleteket és terítsd be savanyú káposztával. Szórj rá szemes borsot és pár darab babér levelet is, ha szereted az erőset, pár csilit is tehetsz rá. Erre helyezd a hússzeleteket és a tetejét is fedd be savanyú káposztával. Az egészet közepesen meleg sütőben süssd 1 1/2 órán keresztül.

Jó étvágyat kívánok!!!!!

2011. jan. 4. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
nyírségi gombóclevest....hhhmmmm!
2011. jan. 4. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Borjú bécsit.


Felszeleteled, kiklopfolod kb. fél cm-esre, egyenletesen besózod, panírozod (liszt-tojás-zsemlemorzsa), és rögtön bele a 200 fokos olajba, ahol 1,5-2 per alatt (nem tovább) kisütöd!


Így nem szárad ki, és isteni finom!

2011. jan. 4. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
37%

Tárkonyos borjúragu leves:

60 dkg borjúcomb, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 3 zellergumó, 1 közepes fej hagyma, friss tárkonylevél, 1 dl tej, egy csapott kanál liszt, 1 dl tejszín, só, ízlés szerint citromlé

A borjúcombot előkészítjük, felaprítjuk, majd másfél liter vízben feltesszük főni. Az előkészített zöldséget, felaprítjuk majd a levesbe helyezzük, amikor a víz felforrt. Beleteszünk a hagymát, egy kis sót, és az apróra vágott tárkonyt.

A jól megfőtt alapanyagokhoz, hozzáadjuk a habarást (lisztet összekeverjük tejszínnel és tejjel). Sóval és citromlével ízesítjük. Tálalásnál díszíthetjük petrezselyemmel díszíthetjük.

Szeritem az 50 dkg-ból is finom lesz!!!

2011. jan. 4. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

szia! én egy jó kis gombás borjútokányt csinálnék belőle

tejszínnel vagy tejföllel, mellé nokedkil.a tokány alá egy kis füstölt szalonnát is pirítanék.

isteni finom.

2011. jan. 5. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 5. 22:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!