Van fél kg borjúcombom, mit készítsek belőle?
az attól függ mire kívánsz éppen...
Lehet: pörit, hambi húst, gulyást!, sültet...
Én ekkora mennyiségből talán gulyást főznék, kiadósabb lenne, mint a másik ételek!
Szeleteld fel, forgassd meg lisztben és hirtelen pirítsd meg forró vajban. Nem kell készre sütnöd. Egy tepsibe helyezz vékony szalonna szeleteket és terítsd be savanyú káposztával. Szórj rá szemes borsot és pár darab babér levelet is, ha szereted az erőset, pár csilit is tehetsz rá. Erre helyezd a hússzeleteket és a tetejét is fedd be savanyú káposztával. Az egészet közepesen meleg sütőben süssd 1 1/2 órán keresztül.
Jó étvágyat kívánok!!!!!
Borjú bécsit.
Felszeleteled, kiklopfolod kb. fél cm-esre, egyenletesen besózod, panírozod (liszt-tojás-zsemlemorzsa), és rögtön bele a 200 fokos olajba, ahol 1,5-2 per alatt (nem tovább) kisütöd!
Így nem szárad ki, és isteni finom!
Tárkonyos borjúragu leves:
60 dkg borjúcomb, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 3 zellergumó, 1 közepes fej hagyma, friss tárkonylevél, 1 dl tej, egy csapott kanál liszt, 1 dl tejszín, só, ízlés szerint citromlé
A borjúcombot előkészítjük, felaprítjuk, majd másfél liter vízben feltesszük főni. Az előkészített zöldséget, felaprítjuk majd a levesbe helyezzük, amikor a víz felforrt. Beleteszünk a hagymát, egy kis sót, és az apróra vágott tárkonyt.
A jól megfőtt alapanyagokhoz, hozzáadjuk a habarást (lisztet összekeverjük tejszínnel és tejjel). Sóval és citromlével ízesítjük. Tálalásnál díszíthetjük petrezselyemmel díszíthetjük.
Szeritem az 50 dkg-ból is finom lesz!!!
szia! én egy jó kis gombás borjútokányt csinálnék belőle
tejszínnel vagy tejföllel, mellé nokedkil.a tokány alá egy kis füstölt szalonnát is pirítanék.
isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!