Itt van két hete a bejgli meg a zserbó de semmi bajuk! Ha
megkövülnek se romlanak meg? úristen! =D
Hát egy idő után igen, de addigra megkeményszenek és amúgy is ehetetlenek lesznek. nem is annyira a tészta, mitn a töltelék hajlamos megsavanyodni,stb. Pl a bejgliben a dió meg a mák.
Amúgy a házi sütiknek amúgy is több idő kell, hogy önvédelmi fegyver besorolásúra keményedjenek, mint a boltiaknak :)
2011. jan. 3. 17:12
2/10 A kérdező kommentje:
de félelmetes, én december 20-a óta bejglin meg zserbón élek. dejó, elfogyott, hozott nagybátyám is, és VELEM etetik nagyszüleim, mert már nem bírják enni. Húsvétkor is ezt fogom enni??? D: Ugye nem?!
Hát az csak rajtad múlik :) Nyugodtan utasítsd vissza, a végén beteg leszel (nem azért, mert megromlottak, hanem mert csömöröd lesz).
XD
2011. jan. 3. 17:22
4/10 A kérdező kommentje:
Hát, mama mondja, hogy úgy egyem, hogy egy évig nem lesz. Nem is bánom, ne is legyen, hallani se akarok már róla XD Bár mama egyik sütije, ilyen hájastészta, olyan beton keményre sikeredett, hogy mikor ettem, ropogott mint a chips. azóta hagytam még száradni, szerintem csempét le lehetne már verni vele XD Ha kell, lakásfelújításhoz, ilyesmihez, írj.. van még két tálnyi X_X
Hú, én úgy megenném! Én is sütöttem, 4 rúddal, de elfogyott nem egész egy hét alatt! Nem tudom, de mi szeretjük nagyon! Én spec. örülnék, ha valaki elhozná, mert náluk nem fogy! :D
2011. jan. 3. 17:26
6/10 A kérdező kommentje:
nekem is ízlik de 18 évesen nem szeretnék középen hiányos fogsorral sétafikálni a városban xD még jó, hogy a lekvár benne puha :D
Csinálj egy hig pudingot, és öntsd le vele. Átázik és finom lesz. Gyümölccsel diszitheted. Ha még igy is sok, akkor fagyaszd le, és mikor ujra édességet ennél, megint csináld ezt.
2011. jan. 3. 18:26
Nagyon aranyos a sztorid végig nevettem.En egyébként ugy szoktam,hogy a beigliket,amikor megsül és kihült,valamennyit a mélyhütõbe rakom,és igy nem szàrad ki,és friss marad,mert sok fajta süti van és nem fogy el egyszerre,a pogàcsàval is ezt csinàlom.
2011. jan. 3. 18:36
"még jó, hogy a lekvár benne puha :D"
A beigliben lekvár?
2011. jan. 3. 18:48
10/10 A kérdező kommentje:
nyem, a hájasban a lekvár xD bár a lekváros bejglit is megkóstolnám, azt mondják van olyan.
Ó a mélyhűtő tele van halászlével, paradicsomlevessel, meg székelykáposztával. Itt a gyerek hát nem megeszi a maradék sütit? .. szerencsétlen XXD
Nekem ízlett keményen, de kipróbáltam, nem tudtam már beleharapni ma XD Kell fizetnem a fogorvosért, vagy a suli körzetije elvállal még ingyen? :D
Kapcsolódó kérdések: