Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj, ha az előírt időnél...

Baj, ha az előírt időnél tovább kell a tészta?

Figyelt kérdés
2010. dec. 31. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem nem,én is keltettem mar egy éjszakán at tesztát
2010. dec. 31. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
63%
Nem tudtam hogy van arra előírt idő hogy meddig kell a tészta, mivel nekem kell kettőkor de néha este hétkor is kell a tészta. Attól függ van-e étvágyam rá. Viszont ha pizzát vagy kenyeret akarok sütni akkor szerintem sem mindegy meddig KEL a tészta, mert ha sokáig hagyod összeesik ("kimegy belőle a levegő").
2010. dec. 31. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem jó, ha sokáig kel, mert akkor valóban összeesik, túlkel!

A kelt tésztákat a duplájára kell keleszteni. Velem volt már úgy, hogy belekezdtem a fánk készítésébe, de közbejött valami, és nem tudtam megvárni, hogy meleg helyen megkeljen, és kisüssem. Ilyen esetben mindig hűvös helyre vagy hűtőbe teszem az összegyúrt, dagasztott tésztát. Ott órákat, sőt egy napot is elvan, és semmi baja nem lesz.

2010. dec. 31. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Úgy értettem az előírt időt, hogy amennyi a receptbe van írva. De azért köszi az eddigi válaszokat =).
2010. dec. 31. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló vagyok. Nem baj, ha a receptben előírtnál tovább kel, de figyelj rá oda, hogy ne keljen túl.
2010. dec. 31. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!