Darálós kekszhez hasonló tésztát szeretnék készíteni, ami megpuhul, s omlós lesz. Két két korongot kell nyomni, majd lekvárral össze ragasztani. Tudtok ilyesmi recepteket, vagy más omlós aprósüteményt?
Poronyo teszta : 35 dkg lisztet,15 dkg margarint,2 tojast,
1 evokanal tejfolt,1 sutoport,1-2 tasak vanilias cukrot es 10 dkg cukrot osszegyurunk.Ha netalan morzsolodik es nem akar osszeallni akkor meg egy kis tejfolt teszunk hozza,ha pedig igen ragados a massza akkor egy kis lisztet gyurunk meg hozza.Kiseritjuk es korongokat vagunk belole.A korongok felenek a kozepet egy kisebb vagoval meg kivagjuk.A lerben,sutopapirral kibelelt tepsiben keszre sutjuk.A ler legyen forro amikor betesszuk a tesztat!Kb.15 percig kell sutni mersekelt langon.Ha kihultek a korongok,a teli korongot megkenjuk lekcarral es ratesszuk a lyukas korongot.A tetejet porcukorral meghintjuk.
Ugyanebbol a tesztamasszabol suthetunk lapokat is(3 lapot) amit kremmel vagy akar pudinggal osszerakhatunk.
Jo etvagyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!