Hogyan kell csinálni a jó töltött káposztát?
Figyelt kérdés
2010. dec. 24. 15:10
1/10 anonim válasza:
En ugy szoktam,hogy kb.mondjuk fél kg?daràlthus,ehhez daràlok egy kis füstõlt hust,hagyma,fokhagyma,pirospaprika,bors,kb.10dkg rizs,1 tojàs.Megtöltöm a kàposztàt.Az edény aljàra teszek apró savanyu kàpôsztàt és rà a töltikéket.A tetejére,apró kàposzta ujra,babérlevél,és lassu tüzön fõzöm.Amikor kész vékony ràntàst készitek piros paprikàval és egy kis hideg vizzel felöntöm és rà a kàposztàra,még hagyom,hogy rottyanjon,és kész.Lehet tàlalni tejföllel.
2/10 anonim válasza:
Az fontos,hogy a fejes k)poszta savanyu legyen!
3/10 anonim válasza:
Én is hasonlóan, nyers rizzsel, és tojás NÉLKÜL. Igy sokkal pergősebb lesz a töltelék, nem mászkos. A füstölt szalonnát bele is lehet darálni, és kis kockákban is lehet bele keverni.
4/10 anonim válasza:
Nálunk pedig az fontos, hogy édes... Ahány ház, annyi szokás, nálunk az egész család édes káposztába töltve főzi a töltött káposztát. Próbáltuk egyszer savanyítottal is, de akkor senkinek nem kellett a kabát, most az is elfogy az utolsó darabig. Mindig teszünk a savanyú káposztába füstölt húst és kolbászt is, meg egy kis szalonnát, így ha a töltelék elfogy, a maradék káposztát megesszük székelykáposztának.
5/10 anonim válasza:
Én is édes, főtt levelekbe töltöm, a töltelék sima pulyka darált hús, és gerslivel, tojással, és fűszerekkel keverem. A rántást a hagyományos értelemben kihagyom, a lábast kizsírozom, kilisztezem, majd kipaprikázom, így le van tudva a vékony rántás. Csak tálalásnál tejfölözöm. Ja a lényeg: egy füstölt csülök is megy bele előfőzve, darabolva ;)
6/10 anonim válasza:
Soha nem teszek bele füstölt húst,attól csak füstölt íze lesz. Savanyú káposztalevélbe töltöm. I kg húshoz 25 dk riszt teszek,i tojást,sót,borsot,pirospaprikát és lassan főzöm,amig a hús és a rizs is megpuhul. Kiveszem a léből a töltelékeket, a levet berántom (zsírral) pirospaprikával,ha jól összeforrt,ráöntöm a töltelékekre. Aki szereti, a tányérban tesz rá tejfölt.
7/10 anonim válasza:
én fölteszem a káposztát, hagymás pörkölt alapra, mint a székelykáposztát. közben megtöltök pár, savanyúkáp.levelet
félig főtt rizzsel kevert, fűszerezett daráthússal. a töltelékeket és a maradékból gombócokat beleteszem a fővő káposztába, és együtt rotyognak lassú tűzön.
nekem is ki kell szedni a töltelékeket és gombócokat, hogy
rendesen be tudjam habarni lisztes habarással.zsír paprika már van alatta.
aztán visszakerülnek a helyükre. mi is asz asztalnál tejfölözünk, erős paprikázunk, mert mindenkinek más az igénye.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 25. 07:59
9/10 anonim válasza:
Már megint itt járt a lepontozó Manó!!!!!!! Legyen ez az öröme!! - más soha.
10/10 A kérdező kommentje:
Én mindegyik választ hasznosnak ítéltem.
2010. dec. 25. 11:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!