Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párolt káposztát hogy kell...

Párolt káposztát hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
Még sose csináltam,azt tudom hogy savanyú káposzta kell hozzá.
2010. szept. 10. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Édes káposzta kell hozzá. De ird be a keresöbe
2010. szept. 10. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem savanyú káposzta kell hozzá. Van akik sósan szeretik van akik savanykásan azt a párolásnál kell beállítani.A leszelt káposztát olajon kell párolni míg meg nem puhul és vagy sósan vagy kis ecettel savanykásan lehet ízesíteni.
2010. szept. 10. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon finom a savanyú káposzta is kevés olajban megforgatva, picit sózva és fedő alatt alaposan megpárolva-pirítva. Én nagyon szeretem, akár hurkával, sült kolbásszal, oldalassal. Igazi csemege.
2010. szept. 10. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A lila káposzta finomabb. Lereszeled. Besózod, majd kis idő múlva ami levet engedett az kinyomod belőle. Elkezded párolni, egy pici ecetet, cukrot adsz hozzá (max. pár szem köménymagot) és hihetetlenül finom lesz. Ha az elején nagyon megsóztad, vagy nem nagyon nyomod ki a levét, a sós íz dominál.
2010. szept. 10. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
[link] Én így csinálom +1 csipet kömény és egy csipet őrölt bors.
2010. szept. 11. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a sajátom: A legyalult káposztát jól besózom, kb 1 órűra félreteszem. Lábasban 1 fej hagymát zsiradékon lepiritok.Kinyomkodom szárazra a káposztát, ráteszem a hagymára.Köménymag.Vaslapon, lassan párolom.Ha fehér káposzta, kevesebb idő kell. Ha lila kicsit több, de legalább 40 perc.Mikor már majdnem puha, beleteszek 2-3 evőkanál cukrot, és ecetet ízlés szerint.Kóstolom.Ezekkel készre párolom.Mi édesebben szeretjük.Ha borsot is teszel bele, akkor olyan jellegű lesz az íze, mint a káposztás tészta alapja. Az is jó.Ma én is csinálok, mert vad malac sült lesz.Szia.
2010. szept. 11. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha már lila káposzta és igazán ünnepire szeretnénk, akkor a só, ecet és az őrölt kömény mellett tegyünk bele meghámozott, apróra vágott almát és pár vastagra vágott narancs karikát (ezt a végén kiszedjük). A narancshéjból is reszeljünk bele keveset. Vadak, sültek mellé királyi étek.
2010. szept. 11. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!