Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » CSirke májból mit lehet...

CSirke májból mit lehet késziteni? Van valami jó receptetek?

Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Baconszalonnával tekerd be, süsd meg őket. Tálalhatod krumplipürével és tzatzikivel!
2009. jan. 23. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet!
2009. jan. 23. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Májrizottó: én pörkölt szerűen elkészítem a májat és összefőzöm rizzsel.

Budapest ragu, sült húsokra halmozva pl: Hagyma lepirít némi szalonnán (füstölt), ezen pirul a májacska darabokban, rá pirospaprika, pici paradicsom, zöldborsó, víz, amennyitől még sűrű marad.


Bazsalikommal-fokhagymával készítve kenyérre halmozva, zöldségekkel isteni!

Resztelt máj, rántott máj.

Itt a hamis kacsamáj receptje is, nagyon szeretjük!

[link]

2009. jan. 23. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, elfelejtettem írni, hogy nyugodtan hagyma karikákat is rakhatsz rá!
2009. jan. 23. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én kedvencem: Borsós resztelt csirkemáj


50 dkg zöldborsó

1 nagy vöröshagyma

4 evőkanál olaj

60 dkg csirkemáj szív nélkül

1 csapott kiskanál pirospaprika

fél mokkáskanál őrölt fekete bors

fél kiskanál majoránna

1 evőkanál finomliszt


Borsót megfőzzük.

Hagymát finomra aprítjuk, széles serpenyőben forró olajon üvegesre sütjük. A nagyobb kockákra vágott májat rászórjuk. Nagy lángon kevergetve kb 5 percig pirítjuk, tűzről lehúzva csipetnyi sóval, a pirospaprikával, borssal, majoránnával fűszerezzük, majd a liszttel meghintjük, és fél percig pirítjuk.

A puha borsót hozzáadjuk, és a borsó főzőlevéből is beleöntünk kb 2 decit, így lesz 1-2 perc főzés után kellemes sűrűségű az étel. Puha kenyérrel kínáljuk.

2009. jan. 23. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Sima resztelt máj: ugyanaz, mint az előző, csak borsó nélkül, és én teszek hozzá egy kis zúzott fokhagymát. Főtt burgonyával imádom.
2009. jan. 23. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
www.mindmegette.hu - annyi receptet találsz, hogy nagymama korodig elég:-) A csirkemáj lényege egyébként, hogy rendkívül gyorsan elkészül, bármilyen formában készíted is. ne süsd, főzd, dinszteld túl mert megkeményedik. Ha egy kis olajon pici sóval, majoránnával megsütöd, hagyod kihűlni, majd főtt tojással, mustárral, finomra aprított hagymával botmixerrel kikevered, nem túl simára, akkor pirítósra kenve zseniális:-) Írj, ha még segíthetek - "szakmám" a főzés:-)
2009. jan. 24. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!