CSirke májból mit lehet késziteni? Van valami jó receptetek?
Májrizottó: én pörkölt szerűen elkészítem a májat és összefőzöm rizzsel.
Budapest ragu, sült húsokra halmozva pl: Hagyma lepirít némi szalonnán (füstölt), ezen pirul a májacska darabokban, rá pirospaprika, pici paradicsom, zöldborsó, víz, amennyitől még sűrű marad.
Bazsalikommal-fokhagymával készítve kenyérre halmozva, zöldségekkel isteni!
Resztelt máj, rántott máj.
Itt a hamis kacsamáj receptje is, nagyon szeretjük!
Az én kedvencem: Borsós resztelt csirkemáj
50 dkg zöldborsó
1 nagy vöröshagyma
4 evőkanál olaj
60 dkg csirkemáj szív nélkül
1 csapott kiskanál pirospaprika
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
fél kiskanál majoránna
1 evőkanál finomliszt
só
Borsót megfőzzük.
Hagymát finomra aprítjuk, széles serpenyőben forró olajon üvegesre sütjük. A nagyobb kockákra vágott májat rászórjuk. Nagy lángon kevergetve kb 5 percig pirítjuk, tűzről lehúzva csipetnyi sóval, a pirospaprikával, borssal, majoránnával fűszerezzük, majd a liszttel meghintjük, és fél percig pirítjuk.
A puha borsót hozzáadjuk, és a borsó főzőlevéből is beleöntünk kb 2 decit, így lesz 1-2 perc főzés után kellemes sűrűségű az étel. Puha kenyérrel kínáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!