Milyen tortát süssek a páromnak Valentin-napra?
Szeretjük a csokit de nagyon, meg a meggyet vagy banánt, többet most hirtelen nem tudok felsorolni! :D
Szeretnék majd beszerezni szív alakú tortasütőt is de még nem láttam sehol:(! Mennyi körül van ez és hol lehet biztosan kapni? Gondolok itt: Tesco, Cora, Lidl.. nagyobb bevásárlóközpontokra!
Valami jó kis bevált receptet szeretnék és könnyen elkészíthetőt,mert még kezdő vagyok :D
És persze majd szeretnék adni belőle a családnak is mert másnap van a 18.szülinapom! :D
Itt egy alaprecept, most találtam, de hasonlót én is készítettem már.
A benne szereplő gesztenyemasszát kihült, nagyon sűrű csokikrémmel is helyettesítheted, vagy csokipudinggal- ezt szintén jó sűrűre csináld, és én a pudingba némi zselatint is tennék, hogy ne csússzon ki a tortából (sőt ilyenkor szoktam is, kocsonyás lesz tőle).
N.
Valentin-napi torta
Hozzávalók:
# 30 dkg háztartási keksz
# 2x10 dkg vaj vagy sütőmargarin
# 5 dkg porcukor
# 50 dkg gesztenyemassza
# 2-3 evőkanál rum
# 1 kis üveg magozott meggy
# díszítéshez tejszín
Elkészítés: Megdaráljuk a kekszet, majd összegyúrjuk 10 dkg vajjal és a porcukorral. Ha kell, egy kis meggylevet vagy tejet is tehetünk hozzá. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát (ha nincs, jó a hagyományos is), és úgy béleljük ki a kekszmasszával, hogy pereme is legyen. A gesztenyemasszát áttörjük, és habosra keverjük 10 dkg puha vajjal, meg annyi meggylével, hogy lágy krémet kapjunk. Ízesítjük a rummal. A kekszmasszával bélelt formába simítjuk, és sűrűn belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet. Legalább 1 napra hűtőbe tesszük. T tálalás előtt tejszínnel díszítjük.
Megjegyzés:
Nem kell sütni, és nagyon finom!
Nah majd akkor megnézem a Pennybe :D
Első válaszolónak: jó a darált keksz is? és hogy teszem a formába, az nem lesz olyan szép, göscörtös lsz nem? jobb szeretnék inkébb vmi sütőset ami biztos szív alakú lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!