Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell karfiollevest...

Hogyan kell karfiollevest főzni? A nagymamámé olyan finom volt.

Figyelt kérdés
2009. jan. 22. 14:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Vhagyma felkockáz apróra, karfiol megmos, kb 3 cebtis rózsákra szed. Egy fehér és 2 sárgarépa felkarikáz. Eyg krumpli (nem mindenki tesz bele) felkockáz. Olaj és egy kicsi margarin(vaj) keveréke felhevít, beleszórod a karfiol kivételével az összes zöldséget. Kevés só rá- ettől hamarabb puhulnak. Mikor hagyma üveges, szórsz rá egy pici lisztet, kb egy evőkanálnyi elég.

Halványsárgára pirítod, kis hideg vízzel öntöd fel, ha csomós, habverővel elkevered. A továbbiakban tejjel és vízzel öntsed fel vegyesen, szórd bele a krumplit, karfiolt, utóbbit főzzed nem túl puhára. Tejföllel vagy tejszínnel sűrítsed. Végén ízesítsd ízlés szerint bors, só, esetleg petrezselyem. Kész is.

Tárkonyt is tehetsz bele a végén pici citromlével- ez egy másik leves akkor.

Egs!

2009. jan. 22. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók (4-5 személyre):

50 dkg karfiol

4 dkg zsír

5 dkg liszt

1-1,5 dl tej

1 kisebb csokor petrezselyem

bors

1,5 l csontleves (vagy víz)


A jól megmosott (kiáztatott) karfiolt bontsd rózsáira, s a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzd puhára. Közben a zsírral, a liszttel és a finomra vágott petrezselyemmel készíts világos rántást, s azt add a leveshez. Öntsd hozzá a tejet, jól forrald össze, s ha még szükséges, sózd és borsozd.

(A levest olykor belefőzött galuskával dúsítva kínáljuk.)

2009. jan. 22. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
2009. jan. 22. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám úgy csinálja, hogy a szétbontott karfiolt megfőzte egy db tyúkhúsleves-kockával, majd belekevert egy pohár tejfölt.


Sztm így tökéletes.

2009. jan. 22. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is így csinálom:

Karfiolt megfőzöm vegetás vízben, majd behabarom tejfölösen, és a végén virslit karikázok bele.

2009. jan. 22. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, tök rendesek vagytok!
2009. jan. 22. 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyim receptje:

kevés zsíron megpirított lisztet, hozzákevert pirospaprikát, majd felönötte vízzel. Beletette a szétszedett karfiolt, sózta, borsozta és addig főzte amig a karfiol meg nem puhult. Grízgaluskát szaggatott bele, majd amikor elkészült 1 tejfölt kevert bele. Emlékszem, a tejföldarabkák ott voltak, mert nem teljesen oldódott fel. Nagyon finom volt.

Ha egyidősek Nagyijaink akkor ezt a receptet is érdemes kipróbálni. Ja, egy egész fej hagymát egyben belefőzött.

2009. jan. 23. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, valami ilyesmi lehetett.
2009. jan. 24. 08:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!