Milyen süteményeket készíthetnék, amik legalább 1 napig nem veszítenek az élvezhetőségükből?
sziasztok! a tesóméknál karácsonyozunk és szeretnék én is hozzájárulni a karácsonyi terülj asztalkámhoz - édességekkel. viszont van egy 2 éves és egy 11 hónapos gyerekem, szóval ha biztosra akarok menni, a családi együttlétre szánt sütiket előző nap, vagy éjjel el kell készítenem, mert csak az otthonról való elindulás félnapos készülődést igényel.
tudnátok ajánlani sütiket? olyat, amivel nem is bőgök le és tudok kedveskedni a családnak...
nagyon köszönöm, ha írtok!
Az én örök nagy kedvencem a tejfölös-kekszes süti:)Annak minimum egy éjszakát kell állni,hogy igazán jó legyen az íze!
Hozzávalók:
3 csomag háztartási keksz (kocka)
2 nagy és 1 kicsi tejföl
7 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliáscukor
2 evőkanál baracklekvár
Barackbefőtt
1 zselatin
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a cukorral,vaníliáscukorral és a lekvárral.Majd egy kisebb tepsibe,vagy műanyag tálcába bepakoljuk az első csomag kekszet.Rákenünk egy adagot a tejfölből,aztán jöhet a következő csomag keksz.Rá a tejföl,majd az utolsó csomag keksz és a tejföllel fejezzük be.A tetejére vékony szeletekre vágott barackot teszünk.Végül elkészítjük a zselatint és ráöntjük.Aztán mehet a hűtőbe egy egész éjszakára.(Bár a zselatin néhány óra alatt megdermed és a keksz is viszonylag hamar megpuhul,érdemes egy éjszakár rávárni,mivel akkor érnek igazán össze az ízek és úgy a legfinomabb)
Egy hagyományos sütit javaslok:
Zserbó - nem nehéz elkésziteni, több nappal elöbb célszerü sütni, mert össze kell érnie, és akár hütö nélkül is eláll egy hétig is.
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek, nagyon sokat segítettetek! Még nem vagyok biztos a választásban, de az tuti, hogy Lilu receptjét ki fogom próbálni :)
Kellemes karácsonyt Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!