Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főztök, amikor a "semmiből...

Mit főztök, amikor a "semmiből" kell gyorsan összedobni valamit?

Figyelt kérdés
2010. dec. 15. 10:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%
Paprikás krumpli, krumplis tészta, virslit tarhonya, tojásos nokedli, diós, mákos vagy sajtos tészta, grízes tészta,rakott krumpli.
2010. dec. 15. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
sajtos tejfölös tészta, rántotta, virsli
2010. dec. 15. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Dödölle: Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, lassan beleöntjük a búzalisztet, közben (egy erősebb) fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani. Egy-két fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk, piros paprikával megszórjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből, majd görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük, a maradék hagymát rászedjük, és lassú tűzön, inkább szárítva - mindkét oldalán, piros, ropogósra sütjük. (Amikor nincs kedvem gombócokat gyártani, kizsírozott/olajozott tűzálló edénybe rakom az egészet és úgy teszem a sütőbe, de akkor néha ki kell venni és össze keverni, hogy több helyen is megpiruljon.)


Puliszka: a kukoricalisztet sós vízben vagy tejben megfőzzük. A víz vagy tej mennyiségétől függően a puliszka kemény, félkemény vagy híg lesz.


Az alap mindkét kajához ennyi, de végül is azt teszel hozzá amit még találsz otthon. Mi szoktunk juhtúrós puliszkát is csinálni, meg szalonnás dödöllét is.

2010. dec. 15. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Tojáspörkölt, burgonyagombóc v. tészta v. nokedli hamis vadas mártással (marhahúsleves-kockából, fűszerekkel), tészta pestoval, bármivel töltött főtt krumpli sütőben átpirítva, palacsinta, májgaluska-leves (leveskocka, májkrémkonzerv), fokhagymakrém-leves, magyaros krumplileves, hagymás-tepsis krumpli, grízgaluska-leves, rakott kenyér (száraz kenyér fűszeres tejjel leöntve, tepsiben sütve), bundás kenyér, savanyú tojás, gyümölcsleves kompótból, stb
2010. dec. 16. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket mindenkinek!
2010. dec. 16. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!