Mit süssek szinte a semmiből?
Az alap dolgokon kívül (mint liszt, tojás, tej élesztő cukor fűszerek stb) nincs itthon semmi :S
Viszont "ezek" valami rágcsálnivalóért nyaggatnak :)
Nincs valami gyorsan, egyszerűen elkészíthető receptetek?
(inkább sós, mint édes.. valami ropogós lenne jó :D Bár tudom, a semmiből nem lehet jót :S)
Jaaaaj, van paradicsompüré is :D
minipizza
1 tojás,1 tejföl, 1 vaj,pici cukor fél deci tejjel elkeverve megmelegitve ebben az élesztő felfuttatva, és kb 60-70 deka liszt
ebből rengeteg kijön
paradicsompürét besűrited,kör formát nyujtassz a tésztából,kensz bele pürét,kifliforma,lekened tojással,és sütőbe teszed
én felvágottat is szoktam bele,sajtot a tetejére,de anélkül is jó
elsőhöz még: tejföl helyett tejet is lehet és akkor több liszt megy bele
vak helyett zsirral vagy olajjal is csináltam már,ugyanugy puha még 2 nap múlva is
tetejére fűszert is szórhatsz 8oregánót vagy sültekhez valót)
köszi a válaszokat! Hát van egy ilyen sörkiflireceptem ami finom, de kicsit már uncsi :$
Lehet, hogy a végén túl kell tennem magam a lustaságon?
ha sajtod is van otthon, ajánlok egy finom sós-sajtos ropogós rudat.nagyon sokáig eláll.
-30 dkg liszt
-25 dkg margarin
-5-6 dkg reszelt sajt a tésztába
-6 evőkanál hidegvíz
-1 evőkanál 10 %-os ecet
-só ízlés szerint kb egy teáskanál
a hozzávalókat összegyúrjuk, attól függ, mennyi időd van, pihentejük. azért félóra legyen:)
kinyújtjuk kb egy centi vastagra, és ugyancsak kb egy centis csíkokat vágunk, amit eldarabolunk.
felvert tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal, köménnyel vagy szezámmaggal.
szép aranysárgára sütjük.
az ecettől megemelkedik szépen.
üdv.
Grissinit. [link]
A tésztájába reszelhetsz fokhagymát és szórhatsz bele zöld fűszereket, pl. oregánót, bazsalikomot.
köszönöm szépen mindenkinek a választ!!!
Tényleg sokat segítettetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!