A muffinra mikor tegyem rá a cukor szivecskéket, hogy ne olvadjanak el, de ne is essenek le a tetejéről?
nem vagyok ebbe jártas...házilag készült cukorszirup/ha van olyan/,vagy bolti??
mert akkor itt nem lehet kapni..
a tojásfehérje dolog,nem jött be..ugyanúgy leesik róla...
egyéb ötlet??
oviba lesz,ünnepségre a muffin...
kicsit munkaigényesebb, de a tojásfehérjét cukorral gőz
fölött kemény habbá vered. azzal lehet ragasztani, mi is a mézeskalácsházikót azzal ragasztottuk össze lapokból.
ami megmarad megeszitek:)))
a cukorszirup nagyon könnyű
1 kg cukorhoz adsz 4 dl vizet, felfőzöd forrás után számítva kb. 10 percig vagy szálpróbáig (kanállal kiveszel a szirupból egy keveset, jéghideg vízbe mártod, majd két ujjad közé veszed, ujjaid összeszorítod és ha szétnyitod cukorszálnak kell keletkeznie az ujjaid között - vigyázz a forró cukor súlyos égési sérüléseket okozhat!) ekkor még hígnak is tűnhet, ezért meg kell várni míg lehűl és kenheted a cukorsziveket, vagy a muffint kened le kis felületen (vagy épp csak egy pöttyöt raksz rá) :)
természetesen ha nem kell ennyi szirup (nyilván) leszámíthatod az egy tizedére is a fenti anyaghányadot,
de az se gond ha ilyen sokat csinálsz, befőttes üvegben, szobahőmérsékleten nagyon sokáig eláll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!