Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Libacomb és mell a tüzhelyen?

Libacomb és mell a tüzhelyen?

Figyelt kérdés

Nálunk családi hagyomány karácsonykor (25-én) a libasült.

Ezen a napon az egész család nálam ebédel, és eddig nem is volt vele gond. De az idén a gyerekeim a partnerekkel együtt jönnek (összesen 10-en leszünk)és igy a sütöben sült liba (6 kg-os) nem lesz elég, ezért kellene még külön libacombot és mellett is sütnöm - de a sütöben az egész liba van.

Sütött már valaki igy libadarabokat lábasban a tüzhelyen, sütö nélkül? Hogyan és mennyi ideig tarott, mire megsült? Minden jó tippek elöre is köszönök.

(NEM kérek kioktatást, hogy ne libát süssek!)


2010. dec. 14. 18:18
 1/6 bumbi02 ***** válasza:
61%

hát én még nem csináltam csak elképzelésem van:) roston sütés:) libemellet felvágod, szép szeletekre (kb 8-10dkg-s egy fejadag) kiklopfolod és kevés olajon serpenyőben megsütöd.. ez mivel kloppfolva van gyorsan kisül... a libacombot azt én talán ugy csinálnám hogy filézném. majd ugyanugy fejadagokra szelném kicsit megklopfolnám és ugyanigy kevés olajba roston sütném. (mivel általába a háztartásokba nincs rostlap, ezér én serpenyőbe szoktam :) ) .. de ez csak elméleti szinten gondolom:) gyakorlatba nem tudom hogy müködik-e:)


17/F

2010. dec. 14. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
megsütöd előző nap 80%-os készültségre, majd fagyasztod. Másnap kiveszed a fagyasztóból és már csak egy kis idő és kész.
2010. dec. 14. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy kis vizzel inditsd el a liba sütést lábasban. Platnin kis lángon, fólia alatt süsd a hust kb 2 órát. A kár le is fóliázhatod. Utána nézd meg, ha puha, nagyobb lángon süsd készre. Nekem sokáig a telken nem volt sütőm, és mindig fenn csináltam. Neked jobb, mert ha akarod, a sütőben, ha kész az egész liba, beteszed a lábast, és pirosra sütöd a darabokat.
2010. dec. 14. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

ma 20:01-es: köszi, ez igy tényleg jó ötlet, remélem, nekem is összejön.


Az elsönek: nem akarom eldarabolni a húsokat sütés elött, de azért köszi, hogy irtál.


A másodiknak is köszönöm, hogy irt.

2010. dec. 14. 21:40
 5/6 anonim ***** válasza:
61%

szia! az este nem volt időm írni, igy, ha még nem késő leírom Neked, hogy mifelénk, hogyan szokták a liba és kacsahúst sütni lábasban.

először is jó, ha van liba/kacsa zsír. ha nincs akkor kevés disznó, a többi majd kisül a madárból.

szóval zsírt forrósítani, jó nagy lábasban, hogy a darabok kényelmesen elférjenek. a fertályok jól be vannak sózva, ízlés szerint majorannázva. gyorsan megkapatni mindkét felüket, majd BŐRÖS velükkel lefelé, mindig icipici víz hozzáadásával megkezdeni a párolást. néha alányúlni villával, nehogy odaragadjon.

természetesen fedő alatt, legalább 2 óra. ha már a csont mellett is puha megfordítjuk és befejezzük a sütést.

mi bőven teszünk bele fokhagymagerezdeket is.

isteni finom, omlós, puha, mégis ropogós.

üdv és kellemes ünnnepeket!

2010. dec. 15. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a te válaszodat is, ki fogom próbálni!


Úgy látom, a segitségetekkel meg lesz mentve a karácsonyi ebéd.

2010. dec. 15. 07:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!