Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Római tálban milyen ételeket...

Római tálban milyen ételeket tudnék sütni- főzni?

Figyelt kérdés
Olyan recepteket várnék amit már megcsináltatok és nagyon finom!
2009. jan. 20. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

[link] (scrolloz le kicsit)


[link]

(na, ha ezek a receptek nem elegek :D egy tonna romaitalas recept)


amugy a googleba, ha beirod, hogy "római tál recept" még többet ad ki :D

2009. jan. 21. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én a fűszeres csirkecombot és csirkeszárnyat szoktam benne csinálni! Sokkal jobb, mint tepsiben, mert úgy csak kiszáradnak a húsok és nem is lesz ízletes!

Bepácolom a húsokat: olajba reszelek hagymát, fokhagymát, teszek bele fűszereket (ételízesítő, bors, só, pirospaprika, majoranna, kakukkfű, de ízlés szerint tehetsz bele bármit).A húsokat jól beleforgatom és egy éjszakára beteszem a hűtőbe! Másnap sütés előtt a tálat beáztatom hideg vízbe legalább egy fél órára, majd beleteszem a húsokat, az aljára a combokat a tetejére a szárnyát. Ráteszem a tetejét és a hideg sütőbe tolom, majd meggyújtom a sütőbe a gázt (fontos, mindig a tállal együtt melegedjen fel a sütő, mert ha előmelegített sütőbe teszed be a tálat könnyen elrepedhet!). Majd kb.1-másfél órát sütöm így, később leveszem a tetejét és szép pirosra megsülnek a tetején a szárnyak, azokat ki is szedem, és a combokat tovább pirítom. Fontos, hogy ha már levetted a tetejét és sok rajta a lé, akkor szedd le róla kanállal, mert akkor nem fog szép pirosra, ropogósra megsülni.

Pirított rizzsel vagy krumplipürével, és csalamádéval tálalom!

Jó étvágyat hozzá!

2009. jan. 21. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. jan. 21. 09:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon tetszik az előző válasz. Nálam annyi a különbség, hogy kicsi vizet (1-2 dc ) öntök a tál aljára, aztánjöhet 1 réteg fűszeres krumli, 1 réteg karikára vágott v.hagyma, megint krumli, és a tetejére a fokhagymával megtűzdelt csirkecomb. Max. másfél óra sütés után (kicsivel kisebb, mint közepes lángon) leveszem a fedőt, és 15-20 percet magasabb lángon

pirítom. A krumpli még talán fincsibb, mint a husi:)

2009. jan. 25. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!