Római tálban milyen ételeket tudnék sütni- főzni?
Én a fűszeres csirkecombot és csirkeszárnyat szoktam benne csinálni! Sokkal jobb, mint tepsiben, mert úgy csak kiszáradnak a húsok és nem is lesz ízletes!
Bepácolom a húsokat: olajba reszelek hagymát, fokhagymát, teszek bele fűszereket (ételízesítő, bors, só, pirospaprika, majoranna, kakukkfű, de ízlés szerint tehetsz bele bármit).A húsokat jól beleforgatom és egy éjszakára beteszem a hűtőbe! Másnap sütés előtt a tálat beáztatom hideg vízbe legalább egy fél órára, majd beleteszem a húsokat, az aljára a combokat a tetejére a szárnyát. Ráteszem a tetejét és a hideg sütőbe tolom, majd meggyújtom a sütőbe a gázt (fontos, mindig a tállal együtt melegedjen fel a sütő, mert ha előmelegített sütőbe teszed be a tálat könnyen elrepedhet!). Majd kb.1-másfél órát sütöm így, később leveszem a tetejét és szép pirosra megsülnek a tetején a szárnyak, azokat ki is szedem, és a combokat tovább pirítom. Fontos, hogy ha már levetted a tetejét és sok rajta a lé, akkor szedd le róla kanállal, mert akkor nem fog szép pirosra, ropogósra megsülni.
Pirított rizzsel vagy krumplipürével, és csalamádéval tálalom!
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon tetszik az előző válasz. Nálam annyi a különbség, hogy kicsi vizet (1-2 dc ) öntök a tál aljára, aztánjöhet 1 réteg fűszeres krumli, 1 réteg karikára vágott v.hagyma, megint krumli, és a tetejére a fokhagymával megtűzdelt csirkecomb. Max. másfél óra sütés után (kicsivel kisebb, mint közepes lángon) leveszem a fedőt, és 15-20 percet magasabb lángon
pirítom. A krumpli még talán fincsibb, mint a husi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!