Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pataki tálban készíthető...

Pataki tálban készíthető ételeket írnátok nekem?

Figyelt kérdés
Most kaptam, és hétvégén szeretnék benne készíteni valami finom egyszerű ételt. Írnátok nekem ötleteket?
2011. jan. 13. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Süss meg karajt, vagy tarját, csak annyira, hogy színt kapjon, tegyél a tálba karikára vágott krumplit, sózd meg, karikára vágott hagymát, konzerv lecsót,vagy paprikát, paradicsomot, rá a sült húst, a tetejére krumplit. Hagyd párolódni kb. 50 percig, uána süsd pirosra a tetejét. Ugyanezt hallal is elkészítheted, de akkor tegyél a tetejére tejfölt is. Ezt hívják rácos húsnak, vagy rác-pontynak
2011. jan. 13. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
72%
Én a múltkor füstölt csülköt sütöttem benne,úgy,hogy először a csülköt 2-3 órát főztem, a főzővízbe tettem 1 gerezd fokhagymát,pár szem borsot,sót és babérlevelet.Amikor megfőtt,kivettem belőle a csontot,és a húsos oldalát bekentem ételízesítővel.Így bőrös oldallal felfelé beletettem az előre beáztatott pataki tálba,majd köré raktam a köretet:burgonyát(kb 1 kg,de amennyi belefér a tálba) 4 felé vágtam,ill. hagymát(azt is több fejet) is négyfelé,és ezt így nyersen befűszereztem sóval,borssal,ételízesítővel,és így raktam a csülök köré.Nem kell alá víz v. zsiradék már.A tál tetejével lefedve sütöttem 180-200 fokon még egy órát,hát mit mondjak,isteni finom volt!Ha van otthon egy kis sör,azzal is meglocsolhatod a tetejét,és az egy óra alatt az alatta lévő lével többször is átlocsolhatod!Remélem tetszik a recept:)
2011. jan. 13. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen! Mind a kettő receptet ki fogom próbálni!:-)
2011. jan. 13. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi minden féle húst szoktunk benne csinálni, de nekem a kedvencem a csirkehús, ez lehet bármi mell, comb, ez mellé még teszünk bele karikára vágott krumplit, vöröshagyma darabok, fokhagyma, vegeta ízesítésként. Isteni finom, szerintem. :)
2011. jan. 13. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a múltkor mézes-ketchupos csirkét csináltam pataki tálban, Isteni lett! Ha gondolod leírom a receptet.
2011. jan. 13. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha van egy kis időd, és leírod, azt nagyon megköszönöm!
2011. jan. 13. 14:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mézes-ketchupos csirke:

Kell hozzá: 10-12 db csirkeszárny, kb 1-1,5 dl méz, 1 kis tubosos ketchup, bors, delikát, fűszerek.

A ketchupot a mézzel meg a fűszerekkel kevezd össze egy tálba. Ebbe forgasd meg a szárnyakat, hagyhatod is benne állni egy kicsit. Vajazd ki a tálat, sorakoztasd bele a husokat, öntsd le egy kis szósszal (a mézessel), fóliázd le és jól süsd meg a sütőben. Én volt hogy karikára vágott krumplit is tettem a szárnyak mellé sűlni. Így a krumplinak is isteni íze lett. De pürével mégjobb.

Fűszert én bazsalikomot és oregánot szoktam beletenni, de ízléstől függően lehet változtatni.

Nem jellegzetes pataki tálos kaja, de tuti siker lesz, nagyon jó ízű lesz, ha abba készíted el.

És ha már krumplipürét is írtam, én 2dl tejföllel és kb 15 dkg reszelt sajttal töröm össze a krumplit, attól nincs finomabb :)

2011. jan. 13. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Már most éhes vagyok!:-) Köszönöm, hogy leírtad:-)
2011. jan. 13. 15:10
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
l órára hideg vizbe áztatom a tálat. Majd kiöntöm a vizet. Bacon szalonnával kibélelem, erre nyers krumpli karikákat fektetek, majd fél kiló átöblitett, kicsavart savanyú káposztát teszek rá, és ujra egy sor krumplival takarom a káposztát. A tetejére jól befüszerezett hust teszek. Lehet tarja, pulyka szárny, előfőzött csülök stb. Letakarom a tálat, és kb l- l,5 órát sütöm gáz 4-es gombnál. Egybe van a köret a hússal. Elmosása mosogató szer nélkül, forró vizben, mert átveszi a mosogató szagát.
2011. jan. 13. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm isteni toroskáposztát készített benne, pedig az nem is sülve készül, de a fedő alatt remekül összeérnek a sütőben az ízek :=)
2011. jan. 13. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!