Pataki tálban készíthető ételeket írnátok nekem?
Mézes-ketchupos csirke:
Kell hozzá: 10-12 db csirkeszárny, kb 1-1,5 dl méz, 1 kis tubosos ketchup, bors, delikát, fűszerek.
A ketchupot a mézzel meg a fűszerekkel kevezd össze egy tálba. Ebbe forgasd meg a szárnyakat, hagyhatod is benne állni egy kicsit. Vajazd ki a tálat, sorakoztasd bele a husokat, öntsd le egy kis szósszal (a mézessel), fóliázd le és jól süsd meg a sütőben. Én volt hogy karikára vágott krumplit is tettem a szárnyak mellé sűlni. Így a krumplinak is isteni íze lett. De pürével mégjobb.
Fűszert én bazsalikomot és oregánot szoktam beletenni, de ízléstől függően lehet változtatni.
Nem jellegzetes pataki tálos kaja, de tuti siker lesz, nagyon jó ízű lesz, ha abba készíted el.
És ha már krumplipürét is írtam, én 2dl tejföllel és kb 15 dkg reszelt sajttal töröm össze a krumplit, attól nincs finomabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!