Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyra tiramisut csinálok...

Karácsonyra tiramisut csinálok. Írnátok bevált recepteket?

Figyelt kérdés
2010. dec. 12. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Edény aljára kenj Mascarpone krémet, tedd tele a tálat egy rétegben végig kávéba áztatott babapiskótával, majd megint Mascarpone, itt már vastagabban. Ha kicsi a tál, tehetsz mégegy réteg babapiskótát, majd Mascarpone krémet, de a legtetéjre szórj kakaóport (az ízléstől függ, hogy milyen). Minnél több ideig hagyod hogy az ízek összeérjenek, annál finomabb lesz.
2010. dec. 12. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Van olcsó tiramisu receptem. Vagy karácsonyra csak igazi mascarponéből készültet akarsz csinálni?

Egyébként amit én akarok írni az olyan recept, hogy nekem még soha senki nem vette észre, hogy nem eredeti mascarponéval van csinálva, ha érdekel, akkor leírom neked.

2010. dec. 12. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:

Kedves Utolsó!


Engem is érdekelne, ha leírnád.

Egyébként mi is mascarpone nélkül szoktuk, de kíváncsi lennék te,hogy csinálod.

Köszönöm szépen :)

2010. dec. 12. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves második.Leírnád?
2010. dec. 12. 19:43
 5/6 anonim válasza:
45%

Szia!


Nálunk ez az egyik kedvenc sütemény. Itt a recept:


Tiramisu

Hozzávalók:

4 adag kávé (főzött)

rum vagy bármilyen likőr (én sütőrumot használok)

kb. 1,5 – 2 csomag babapiskóta (Tesco-os)

6 tojás

6 ek cukor

3 dl tejszín (Hulala, én ezt használom szerintem ez a legjobb)

250g Mascarpone sajt

kakaópor (cukrozatlan, nem instant)


A tojásokat kettéválasztom. A tojás sárgát kikeverem a 6 ek cukorral majd belekeverem a Mascarpone sajtot. A tejszínt és a tojásfehérjét is keményre verem, majd az egészet összekeverem. (A Mascarponés krémbe először a tejszín majd a tojásfehérje.)

A kihűlt kávéba beleöntöm a rumot vagy likőrt (ízlés szerint) és ebbe mártogatom a babapiskótákat, amiket aztán a krémmel rétegezek. A krém tetejét minden rétegben kakaóporral megszórom. Kb. fél napra hűtőbe teszem.


Egy téglalap alapú tálba készítem. Rétegek: babapiskóta, krém, kakaópor, babapiskóta, krém, kakaópor….. A rétegek száma attól függ mekkora tálba készíted.


Ezt a receptet azért szeretem, mert nem a kávé ízét lehet érezni, mint a többi receptbe. Eddig még mindenkinek ízlett, aki megkóstolta. Remélem nektek is beválik!

2010. dec. 12. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm,hogy megosztottad velem.
2010. dec. 13. 07:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!