Segítenél? HOgyan lehet a karfiolt egészséges módon megcsinálni?
Figyelt kérdés
Rántott karfiol lesz nálunk és én szeretném egészségesebben enni (nem olajban sütve) sütőbe vagy vmi más módszer
előre is köszönöm
2010. dec. 10. 16:35
1/7 anonim 



válasza:





A karfiol mindenképpen egészséges! Nem kell a divat után menni. De sütheted grillben vagy a sütőben is,bár akkor is kell rá vbalamilyen zsiradék. Süsd zsírral,az sokkal egészségesebb,mint az olaj.
2/7 anonim 



válasza:





A zsír miatt kaptál egy zöld kezet, mi is átszoktunk a finom házi zsírra, sokkal kevesebb fogy, mint olaj.
A nejem megpárolja sós vízben a karfiolt (de nem szétesősre), megszórja kevés pirított zsemlemorzsával, tejföllel, reszelt sajttal. Általában nem elég az elkészített mennyiség:)
3/7 anonim 



válasza:





ha panírozás előtt egy kicsit megfőzöd a karfiolt,akkor vékonyan kizsírozott tepsibe is teheted, és úgy be a sütőbe.kb 15 perc alatt szépen megsül.ugyanolyan a panírja, mint bő zsírban. rantotthúst és rántottsajtot is lehet így sütni.
megjegyzem az én férjem ragaszkodik a bő zsírban való sütéshez:))
4/7 anonim 



válasza:





Készítheted párolva: a tepsibe kevés zsírt teszel (kicsit vastagabban kikened), ráteríted a karfiolrózsákat, megsózod, kevés őrölt fehérborsot is szórhatsz rá, aláöntesz egy kevéske (kb.2 dl) vizet és alufóliával letakarva mehet a sütőbe. Ha megpuhult (kb.20 perc), akkor leveszed a fóliát, a karfiolra reszelt sajtot szórsz és szép pirosra sütöd (még kb.5-10 perc). Jó étvágyat!
5/7 A kérdező kommentje:
juj köszönöm ezek nagyon jó ötletek:)
2010. dec. 10. 18:32
6/7 anonim 



válasza:





Nem kell megabálni rántás előtt, lassú tűzön kell sütni, sokkal finomabb és egészségesebb marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!