Gyümölcsös torta receptet keresek. Olyan kéne, ami bevált. Ötletek?
már nagyon sokszor leírtam itt az oldalon, de megteszem most is, remélem a többiek nem neheztelnek érte:)
gyümölcstorta alap.
-14 dkg liszt
-14 dkg cukor
-2 tojás
-fél deci olaj
-fél deci melegvíz
-egy pup.teáskanál sütőpor
a két tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat a melegvizet és a sütőporos lisztet.
végül a két tojás kemény habját lazán beleforgatjuk.
a gyümtortaformát alaposan kizsírozzuk /margarin stb/minden bordáját jól kikenünk az ujjunkkal.liszttel beszórjuk, az is érje mindenhol.
a közepébe öntjük a tésztamasszát, és enyhe mozgatással
hagyjuk egyenletesen terülni.
előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd közepesre véve kb még 10 percig, tűpróbáig sütjük.
kikenünk egy lapos tálat vajjal
/amiben majd díszítjük/
rátesszük a megsült piskóta tetejére és hirtelen megfordítjuk.
a tortaformát betakarjuk egy jó vizes konyharuhával haggyuk,hadd gőzölögjön. néhányszor megütögetjük a formát, majd óvatosan leemeljük a piskótáról.
egy csom. pudingot 3 dl tejjel, ízlés szerinti cukorral
sűrűre főzünk, és a piskóta mélyedésébe öntünk.
bármilyen gyümölcskombinációval díszíthetjük, lényeg. hogy
finom és ízléses legyen.
pl cikkekre vágott kiwi-narancs, őszibarackbefőtt,pirosbogyósok stb.a felezett barackokat vékony szeletekre vágjuk és legyezőszerűen rakjuk ki.a hézagokba lehet mazsolát,, diódarabkát is tenni.
tetejére tortazselé a zacskón lévő leírás szerint.
én színtelen használok általában, hogy a gyümölcsök eredeti színpompája látszódjék.
leírva hosszúnak tűnik, de egy óra alatt kész.
üdv.
Én ezeket nagyon szeretem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!