Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Menzás spagetti. Mi a titka?

Menzás spagetti. Mi a titka?

Figyelt kérdés
Sokszor próbáltam már elkészülni de sosem lesz olyan mint anno a menzán volt...az valahogy olyan édeskés volt...remélem valaki tud segíteni...
2009. jan. 19. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Ketchupot is tettek bele és hagyták az egészet együtt a tésztával összeérni! Mi már rájöttünk erre és így csináljuk.

-illéspityu-

2009. jan. 19. 21:03
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

30 dkg darált hús, 1 paradicsompüré, 2 evőkanál lecsó, 1 evőkanál kecsap, fűszerek (só, bors, cukor, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, babérlevél)

A darált húst kevés olajon megsütöd, hozzákevered a kis pari pürét, majd 1 evőkanál kecsap, bele a lecsó ledarálva, bele a fűszerek és vízzel felöntöd, de csak épphogy. minden fűszerből 1 csipet kell, a babérlevélből 1, majd lefeded és főzöd.

Közben a tésztát kifőzöd, majd összekevered a szósszal és pihenteted. Konyhásokat addig faggattam amig el nem mondták. Persze nagyüzemben más az íze, de az enyém nagyon hasonló lett.

2009. jan. 19. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
ezt kipróbálom.10éve ettem ilyet utoljára,de mostanában egyre többször eszembe jut!
2009. jan. 20. 09:22
 4/5 anonim válasza:
94%
Èn úgy csinálom hogy veszek kb.1kg paradicsomot a börét x-be bevágom ,és forásba lévö vízbe teszem,a tüzröl leveszem!Várok míg a böre perdül.Ki veszem öket a vízböl ,és lehúzom a börüket,nagyon könyü.Utána kockákra vágom és kevés olajba, füszerezem, kis paradicsom pürével szószt készítek belöle.nagyon egyszerü ,és szerintem így a legfinomabb ,mert igazán paradicsomos.így készül a leves is csak ahoz kell kis viz is,ha szereted tejszin is,és turmixolni.
2009. jan. 21. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik nap eszembe jutott,és arról ábrándoztam milyen jó lenne enni egy kis menzás spagettit, (nekem ízlett), rákerestem, sok helyen találtam hasonlónak mondott leírást, de az itt leírt tűnt számomra szimpatikusnak, gondoltam elkészítem a 2.válaszoló leírása alapján.

Hasonló lett, de nekem hiányzott belőle valami. Nem volt az igazi.

Bosszantott a dolog, úgyhogy nekiálltam is kis változtatással ismét elkészítettem.

Szerintem sikeres lett, pont ilyenre emlékeztem még anno a 90-es évekből, legalábbis nálunk ilyen volt.

Gondoltam leírom, hátha más is ráéhezik.

---------

4-5 főre kb.

500 gramm sertés darált hús

1 evőkanál zsír vagy napraforgó olaj

1 közepes hagyma

1 nagy konzerv paradicsompüré (olcsó minőség-pl.dandy)

ketchup

ételízesítő

bors

paprika

cukor

babér

bazsalikom

oregano

víz

500 gramm spagetti tészta

sajt(trappista)

A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre.

Rárakjuk a húst, és közepes lángon addig főzzük amíg a víz el nem párolog, és elkezd sülni a zsírban.

1-2percet nagy lángon pirítjuk,de nem kell barnára, csak egy kicsit.

(Próbáljuk meg minél apróbbra szétnyomkodni a darált húst főzés közben.)

Levesszük a tűzről, rakunk bele egy csapott ek. paprikát. majd ezzel egy kicsit összepírítjuk, csak kicsit, nehogy megégjen a paprika.

Majd teszünk bele egy nyomásnyi ketchupot(1/2 ek.), a paradicsomkonzervet, sózzuk-ételízesítőzzük ízlés szerint(80%só-20%ízesítő), 3-4 csipet bors, 1csipet bazsalikom, 2csipet oregano, babérlevél egy kicsi levél fele, egy kisebb csapott ek. cukor, majd felöntjük kb.2 dcl vízzel és fedő alatt pici rést hagyva lassú tűzőn főzzük, kb 10-15percig, amíg be nem sűrűsödik, ha túl híg a fedőt levéve főzzük sűrűre.

Az a lényeg egy gyenge fűszeres, paradicsomos, pörköltet kell készíteni.

Közben sós vízben kifőzzük az 5felé tört spagetti tésztát, ha megfőtt és jól lecsöpögött, hozzákeverjük az elkészült szószhoz.

Kicsit kihűlve(mint a menzán), reszelt sajttal tálaljuk, ne olvadjon el a sajt, az is lényeges.

Jó étvágyat mindenkinek.

2021. febr. 2. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!