Mit lehet olcsón enni?
Majdnem egyszerre veszítettük el a munkánkat a férjemmel.
Ahogy kiszámoltam napi kb 500,max 600ft jut kettőnknek kajára miután a rezsit kifizettük.Mit,hol vásároljak,esetleg néha meleg étel is beleférhet?Própáljuk
túlélni,de segítsetek, ötleteket kérek szépen!Egyébként
Budapesten élünk már,itt drágább minden ahogy tapasztaltam.
Sok választ kaptam,sok jó ötletet is,mindenkinek köszönöm.
Lidl és Penny is van a közelben,fagyasztónk viszont nincs,romlandó ételt nem tudok tárolni.Valaki kérdezte a tisztálkodási dolgokat.Mosószer,öblítő,wc papír,tusfürdő stb. még kb 1 hónapig kitartanak.És persze megyünk munka
után,úgy néz ki nekem össze is jön,de fizetés csak januárban lesz,addig ki kell tartanunk.
Valamelyik nagyáruházban vásároljatok,
kg-os párizsi, májkrém, virsli kis adagokban lefagyaszthatod, lehet belölük melegszendo, kisütni fözelék feltétnek,
darálthús konzer jó magában, spagettinek, meleg szendonak
Vehetsz kg-os b rizst megfözöd és sütsz hozzá virslit,
Fagyasztott spenot, borsóból fözelék,
Rántot leves, pari leves püréből, rizsel, margarin, lekvár, háztartási keksz.
Nagyon sok hasznos választ kaptál, ötleteket én is merítettem belőle!
Én is szoktam venni karfiolt, amit előfőzök, majd kiveszem a fejeket, bezöldségelem, krumpli, répa, ami épp van, csipetkét főtök bele, tejföllel behabarom és kész. A karfiol-fejeket tepsibe rakom, rá ízesített tejfölt teszek, amibe megy só,bors, majonéz, egy tojás és be a sütőbe. Finom nagyon. Ha van sütsz hozzá virslit, kolbászt.
Van, hogy veszek 1 kg csontos karajt, amit lefejtek. A csontból levest főzök, amit tésztával eszünk az első nap, majd főzök bele grízgaluskát vagy májgaluskát, ez utóbbit konzervből.
A húsból levágok 6 szeletet, sózom, borsozom, majd hirtelen kisütöm.Mellé köretnek rizs,krumpli.
A többi húst felkockázom, megfőzöm pörköltnek és lefagyasztom későbbre. Maradhat így is, vagy kiengedve gulyásleves lesz belőle. Utóbbi esetben tejfölös tészta, grízes tészta hozzá a második-féle.
Remélem tudtam segíteni. Kitartás és boldog új évet kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!