Mit lehet olcsón enni?
Majdnem egyszerre veszítettük el a munkánkat a férjemmel.
Ahogy kiszámoltam napi kb 500,max 600ft jut kettőnknek kajára miután a rezsit kifizettük.Mit,hol vásároljak,esetleg néha meleg étel is beleférhet?Própáljuk
túlélni,de segítsetek, ötleteket kérek szépen!Egyébként
Budapesten élünk már,itt drágább minden ahogy tapasztaltam.
Fov-ban elsz. Ha van lehetoseg arra, hogy videkrol kapsz segitseget, mint elelem, akkor konyebb lenne.
Szaritott babot, zoldseget, hagymat kapsz? Zacskos leves helyett lehetne bablevest, ami kiados es tobb napra is eleg pl.
Burgonya, teszta, zoldsegek! Ezekbol mar tobb mindent eltudsz kesziteni.
Igy segiteni nehez, de ha netan videkrol kaptok segitseget, tehat az alapod mar megvan, mint dio, mak, bab, stb.
De ha nem, akkor erdemes elmenni a piacra, s ott mindig lehet olcsobban vasarolni is, de igyekezz ugy, hogy egeszsegesen is, mivel a tartositott nem olcsobb.
Karfiol az most nálunk 99 Ft kilója, hát lehet rántott karfiol, vagy karfiol leves, vagy zöldborsó főzelék abból a befőtt konzervből, vagy spárgakrémleves, és sárga répát is lehet belerakni mindenbe meg fokhagymát az se drága.
A fejes saláta is olcsó, valamihez azt is lehet enni :) pl krumplival meg végülis ha veszel rövidkarajt egy kilót a szeletekből ehetsz 2 napig ketten ha flekken megsütöd rácson. Aztán a maradékból meg főzöl hús levest. Aztán ugye lehet csinálni tojásrántottát rakhatsz bele 2db TV paprikát felszeletelve hogy jobb legyen, vagy csinálsz bundáskenyeret, tükörtojást, sajtos tejfölös tésztát, túrós palacsintát, lekváros palacsintát v tésztát.
Piacon talán olcsóbban tudsz vásárolni.
Én is apennyre meg a lidlre esküszök olcsóság terén. Amit elég gyakran eszünk, az a csirkemáj tényleg nagyon olcsó. fagyasztva fél kiló 250 ft. Ebből rántott csirkemájat szoktam készíteni. Kettőnknek elég egy evésre. Laktató. Rántott párizsi. 1kg, az is 350 ft. Darálthús fél kiló 400 ft, az is elég, még 2 evésre is egy kis főzelékkel. Spenótot is szoktam venni. Olcsó kaja.
Kívánom a legjobbakat! Kitartás!
Pesti vagyok.
Időszaki zöldségek akciósan kilójuk 100 Ft körül van. Most épp a karfiol meg a brokkoli. Alma is olcsó. Levesbe való húsos csont kilója 150-200. Akciósan lehet kapni májat és szivet is 250-300 körül. A teszkót javaslom énis. Könnyen lehet olcsón jóllakni, csak sokat kell utána járni. Időigényes. De ha nincs munkátok, ráértek. Lehet, hogy egy főzéshez el kell menni 3-4 helyre is vásárolni. De szerintem 600-ból ki tudtok jönni ketten is, ha nem vagytok nagyétkűek. Ja és igyatok sok vizet étkezés előtt, mert telítettség érzetet okoz.
Zacsis dolgokat nem ajánlom, mert nincs benne tápérték, és nem olcsóbb, mintha megfőzöl magadnak egy levest egy darab csontból egy hagymából meg egy krumpliból. És elég 1 hétig.
Plusz a piacokon a sérült árukat nap végén kidobálják. Mi hajléktalanoknak össze szoktuk gyűjteni és főzünk belőle leveseket vagy bármit. Ezt is meg lehet próbálni. De az EU-s kaja csomag is jó.
F/22
Látom itt mindenki írt áraka, de ez minden helyen más, Kecskeméten 300 ft kilója a krfiolnak is..szóval szerintem hagyjuk a számokat.
Olyan ételeket kell csinálnod, ami megvan mondjuk 1000 ft-ból, de cserébe több napig eszitek.
Pl. paradicsomos húsgombóc 1 kg húsból, ezt le is lehet fagyasztani, annyi lesz belőle, krumplis tészta nagyon olcsó, káposztás tészta is.
Ha sikerül olcsón leveszöldséget venned, akkor egy jó gazdag krumplileves, vagy borsóleves is jó választás, akárcsak a frankfurti leves.
Sajnos szét kell nézni mindenhol,hog ymi hol olcsóbb, én is munkanélküli vagyok, szóval tudom mit beszélek. A főzéssel lehet a legtöbbet megspórolni. Én meg nem ennél a zacskós leveseket..egy ilyen mű vacaktól még éhesebb leszel. Egy adag kínai kaja, meg nálunk kb. 700-800 ft, ennyiből lehet olyan kaját is főzni, ami 2 napig elég.
Palacsinta olcsó kaja, rakott ételek is, ha nincs benne sok sajt.Látogass el a mindmegette.hu oldalra.
A főzelékek, tésztaételek a legolcsóbbak. Nem kell szívbajosnak lenni, a boltok saját márkás (Tesco, Profi) termékeit keresd. Mirelit spenót, borsó, kukorica, vegyes zöldség elég olcsó, ketten jóllaktok belőle. Mindig listával vásárolj, legyél erős, véletlenül se csábulj el. Ásványvíz helyett csapvizet v. teát igyatok.
Ne tálcás, vákuumos felvágottat vegyetek, pultból válasszatok, vagy nagyobb kiszerelést válasszatok. Ha hús akció van, érdemes több kilót venni, pl. Tesco csirkecomb akciói.
Sokszor le van árazva a csirkeaprólék is, remek leves van belőle.
Ha zsemle v. kenyér akció van, többet venni és fagyasztani.
Írj előre heti menüt és igazodjatok ahhoz.
Olcsók a kelttészták, lisztes, krumplis, rizses ételek.
Vacsira finom a hamis velős kenyér, azaz kennyérre kensz vajat, rá májkrém, ha megsült pirospaprikával megszórod.
Olcsó a fokhagymakrémleves, tojásleves pirított nyemlekockával.Darástészta, sűrű paprikáskrumpli.Főzelékek se olyan drágák.
Úgy látom két dolgot nem írtak: lencse (olcsó és nagyon egészséges), és a puliszka.
Vitaminpótlásnak a nyers hagyma a legjobb, persze nem állásinterjú előtt. :-)
Remélem minél előbb kaptok munkát és megoldódnak a gondok!
krumplistészta,spagetti konzervből,grízestészta,tojásleves,húsgombóc rizsben(rizst megfőzöd,darálthus+zsömle+fűszer gombóccá gyúrva,főzve,rizzsel keverve,fél kilo draárlthusból és fél kilo rizsből van egy kilo kajád),kakaóstészta,túróstészta,tejberizs/gríz.
legjobb pizza: 2,5 dkg éleztő+25dkg liszt+pici cukor+pici só+pici olaj,tepsiben sütve, rá krémnek tesco value parizer összetörve,fűszerezve,kecsap mustár bele,rá sajt.
olcsó nasi: [link] (lehet variálni,sok jön ki belőle-pl sima fehéjas,csak cukros,narancshéjas stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!