Irnatok valami kulonleges guacamole receptet?
Hamis guacamole borsóból.
Egy vidéki rokonnál kellett egyszer improvizálnom avocado hiányában. Nagyon bevált. Ízre, színre és állagra is hozza a tökéletes guacamole élményt.
Hozzávalók:
- 350-400 g borsó (friss vagy fagyasztott)
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- 1 db közepes méretű lilahagyma
- 2 db paradicsom
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 db friss chili vagy szárított chilipelyhek (elhagyható)
- csokor friss koriander (elhagyható)
Megfőzzük a borsót annyi vízben, hogy éppen, hogy ellepje a borsót.
Amikor megfőtt a borsó (kb. 5 perc), öntsük le róla a főzővizet egy edénybe, és tegyük félre későbbre.
A borsót pürésítsük. A fokhagymát és a koriandert aprítsuk fel, a hagymát és a paradicsomokat vágjuk fel finom kockákra. A chilit is vágjuk fel durvábban.
Keverjük össze a borsópürével az olívaolajat, és a többi hozzávalót egy villával, facsarjuk rá a lime levét. Ha szükséges, tegyünk hozzá annyi főzővizet, amennyi az elérni kívánt állaghoz szükséges. Vigyázat, nem kell sok!
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jó étvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!