Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkehúsból milyen különleges...

Csirkehúsból milyen különleges ételt tudnék készíteni?

Figyelt kérdés
ugyanis a hétvégén lesz szülinapi buli és csirkét szeretnék készíteni. van csirke pörinek és levesnek is, illetve csirke mell és comb is. gondoltam valami jó citromos-mustáros csirkére, de ezek már uncsik. valami jó egyszerű finom és különleges recept kellene, csak a neten nem találtam olyat, ami nagyon tetszene. meg esetleg valami jó egyszerű kezdőknek való torta recept is jöhet... :) előre is köszi.
2010. dec. 2. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Szoktunk úgy csinálni csirkét, hogy párolod zöldségekkel (fűszerekkel) és amikor már kész tejfölös vagy tejszínes öntetet rakunk rá.
2010. dec. 2. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én szoktam olyat, hogy a csirkecombokat megtöltöm. Töltelék: hagyma, fokhagyma, főtt tojás, sárgarépa, bármilyen más zöldség, mindent le kell reszelni. A tojást, sárgarépát, zöldségeket még előtte meg is kell főzni. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a csirkecombokat, majd bacant tekerek a combokra és be a sütőbe.


Aztán: a csirke mellet vagy combokat bepanírozom, de nem a szokásos módon. Lisztbe forgatom, majd tojásba és végül nem zsemlemorzsába, hanem reszelt sajtba. Betekerem baconba, de anélkül is jó. Be egy tepsibe és a sütőbe. nem olajban kell kisütni. Nagyon finom.


És még szoktam olyat is, hogy kikloffolom a csirke mellet, teszek rá egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, feltekerem, fogpiszkálóval összebököm. Bapanírozom és olajban kisütöm. Sütés után szépen felszeletelem. Macerás, de mutatós.


Torta:

[link]

[link]

[link]

2010. dec. 2. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk az olaszos csirkecomb és a csirkemell őzgerincformában a nyerő.

[link]

2010. dec. 2. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

ha finomat és látványosat is akarsz, akkor én is a baconos

csirkét ajánlom őzgerinben megsütve./andi konyha/

azért írom, hogy csirkét, mert én combfiléből szoktam, mert a pasiknak száraz a csirkemell:)

2010. dec. 3. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!