Csirkehúsból milyen különleges ételt tudnék készíteni?
Én szoktam olyat, hogy a csirkecombokat megtöltöm. Töltelék: hagyma, fokhagyma, főtt tojás, sárgarépa, bármilyen más zöldség, mindent le kell reszelni. A tojást, sárgarépát, zöldségeket még előtte meg is kell főzni. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a csirkecombokat, majd bacant tekerek a combokra és be a sütőbe.
Aztán: a csirke mellet vagy combokat bepanírozom, de nem a szokásos módon. Lisztbe forgatom, majd tojásba és végül nem zsemlemorzsába, hanem reszelt sajtba. Betekerem baconba, de anélkül is jó. Be egy tepsibe és a sütőbe. nem olajban kell kisütni. Nagyon finom.
És még szoktam olyat is, hogy kikloffolom a csirke mellet, teszek rá egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, feltekerem, fogpiszkálóval összebököm. Bapanírozom és olajban kisütöm. Sütés után szépen felszeletelem. Macerás, de mutatós.
Torta:
Nálunk az olaszos csirkecomb és a csirkemell őzgerincformában a nyerő.
ha finomat és látványosat is akarsz, akkor én is a baconos
csirkét ajánlom őzgerinben megsütve./andi konyha/
azért írom, hogy csirkét, mert én combfiléből szoktam, mert a pasiknak száraz a csirkemell:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!