Pitetészta receptet írnátok?
Van egy csomó körtém itthon, és gondoltam készíteni kellene valami körtés sütit.A gondolatom a következő lenne:
Olyan tészta kellene, amit a torta formába tudnék nyújtani, meg az oldalára is ( [link] ) amibe belepakolnám a sok körtét,a pudingot felfőzném üdítővel és ráönteném,megsütném, és ha kihűlne akkor mikor szeleteled megmarad egyben, dermedten.A tésztája vékony.
Szerintetek sikerülhet?Vagy valami kellene még bele, hogy összeálljon?
A tésztareceptre lennék nagyon kíváncsi.
Köszönöm előre is.
az én örökös pitereceptem az alábbi:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
egy csipet só
annyi tejföl, hogy rugalmas tésztám legyen.
én tepsiben szoktam sütni, kétfelé veszem tésztát, negyedórát pihen és nyújtom.
ma is ez lesz az almáspitém alapja, az alma már kész, így gyorsan meglesz:))
szerintem köralakúra is ki lehet nyújtani.
üdv.
Köszi, a vaj helyett kocka rámát lehet használni?
És szerinted a pudinghoz, kell még zselatin is, hogy szépen összeálljon mikor vágom és olyan magas maradjon, mint a tortaforma oldala?
persze, lehet ráma is. a pudinghoz nem kell zselatin, ha csak kevés folyadékban főzöd meg, pl egy zacskó 3 dl.
és jól ki kell hűteni hűtőben a kész tésztát.
persze nagyon éles késsel kell majd szeletelni, hogy ki ne nyomódjon.
hello ott vagyok, már az itthoni gépnél, éppen ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy a tésztából az egy tojás sárgáját kihagytam.
ne haragudj , nagyon siettem. remélem még nem késő.
én is most allok neki az almásnak.
ja és a tetejét egy kis tejföllel elkevert fehérjével szoktam megkenni.
mégegyszer bocs.
igen a fahéj , citromlé mehet bele, de , ha elég édes akkor cukor nem kell. de azért kóstolgasd.
megpárolod te is ??
nem nem kell bele, ez linzertészta szerűség. de ez sok lesz, ha csak az alját akarod kibélelni.
vagy felezd meg, vagy tedd el a felét fagyóba, bármikor előveheted és kiengedve újra jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!