Mit süssek az egyetemista kollégáimnak búcsúajándékként?
Csokis vagy diós muffin(ha akarod kidiszited a tetejét.
Raksz rá valami mázat(lehet készen is venni)és megszorod ehetö gyöngyel: [link] vagy [link]
Hozzávalók:
13 ek liszt(26 dkg)
2 ek cukrozatlan kakao(4 dkg)
2 tojás
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
12-14 ek cukor(tetszés szerint).
fél rama
1 dl tej
egy kk fahéj(ha nem szerted kihagyható)
Mindent összekeversz és a muffinformákba 3/4-ig töltöd.
Aztán mindegyik közepébe belenyomsz egy vagy két kocka tejcsokit(én milkát szoktam és abba egy tábla 24 db).
190 fok 20 perc kb(de mielött kiszeded nézd meg késsel.Ha belenyomod és nem marad rajta a tészta akkor jo.)Ha még nyers akkor sme kell több pár percnél,mert kiszáradhat.
Ugyanezt szoktam ugy is csinálni h nem teszek bele kakaot hanem még 2 kanál lisztet és diot szorok bele,abba is meget a csoki.Így szoktam csinálni 2 adag muffint.
De ha nem akarsz sütni,itt küldök egy sütés nélküli receptet.TÚRÓGOLYÓ: 50 dkg. túró 20 dkg porcukor, 1-2 cs. vaniliáscukor, 30 dkg. kókuszreszelék, mogyoró, mandula, vagy mazsola. A túrót a két fajta cukorral összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ha túl puhának találod, tehetsz bele egy kis darált kekszet is. Golyókat formázunk belőle, a közepébe jöhet a mogyoró, vagy a mandula, vagy a mazsola. Kókuszreszelékben meghempergetjük, mignyom papírba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
papirba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább 1 éjszakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!