Sütés nélküli sütireceptet írjatok légyszi'! (? )
Teljesen kezdő vagyok sütés-főzés témakörben, tehát légyszi' a receptet ne csak címszavakben írjátok le!
A sütőnk nem légkeveréses, anya mindig mondja, hogy ő nem tud sütit sütni, mert nem dagad meg rendesen a tészta, na meg persze nem is édesszájú...Pudindot és teát tudok főzni xD...Olvasgattam régebbi kérdéseket, de a legtöbb helyen olyanokat irtak, hogy kapcsoljuk a mikrót "CRIPS" állásba, meg h 500W...ezek nekem semmit sem mondanak, na meg ilyen nincs is a "mezei" mikrónkra írva :(
Köszi a segítséget!
13/f
Köszi, közbe észrevettem :D
Most megyek, köszi az eddigieket, várom a továbbiakat!

Ez igazán egyszerű és nagyon finom:
Sport szelet otthon
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg sütőmargarin
2 dl tej
25 dkg cukor
1rumaroma
2 evőkanál olaj
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet a kakaóval összekeverem.
A cukrot felolvasztom a tejben; beleteszem a darabokra vágott margarint és azt is felolvasztom.
Ha kész, belekeverem a rumaromát és ráöntöm a kekszre.
Alaposan összedolgozom.
A masszát úgy 25x35-40 cm tálcára terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje.
Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom.
20 percig hűtőbe rakom, utána 3x3 centis kockákra vágom (vagy bármilyen méretűre).

Ehhez pedig kevés hozzávaló kell, pillanatok alatt megvan, és ugyanannyi idő alatt el is szokott fogyni:
Gyorsfagyasztott gesztenyemasszába kevés rumot teszel, összegyúrod, sziveket formázol belőle (kb diónyit kiveszel, gombóccá gyúrod, a tenyereden ellapítod, csak egy kicsit, hogy kb 2 cm vastag maradjon és ha van türelmed hozzá szív alakúra nyomkodod; mindezt vizes kézzel, mert úgy könnyebb csinálni) Tálcára rakod, olvasztott csokival (sport szelet receptben) leöntöd őket.
Be a hűtőbe, ha a csoki megdermedt, már eheted is.
(a gesztenyemasszát a süti csinálás közben is megkóstólgathatod, úgy is finom)

"Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal"
ez mit jelent?
utolsó sütit (bögre) hogy csináljam, ha a mikrómnak csak 700W amax teljesítménye?
Hozzávalók: 1 nagy bögre :S

15 dkg = 150 gramm, ha 100 grammos csokit veszel, másfél tábla. De ehhez nem Milka kell, vegyél tortabavonó csokit, vagy olcsó étcsokit.
"Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal":
Gőzfürdőn olvasztod a csokit: egy lábasba vizet teszel, veszel agy másik lábast, ami beleillik az előzőbe (az alja vízben áll, de nem esik bele a vizes lábasba) Felforralod a vizet. A kisebb lábasba beleteszed az olajat, az apró darabokra tört csokit, beleállítod a nagyobb lábasba és addig kevergeted amíg meg nem olvad az egész csoki.
1000 W 3 perc helyett: 700 watt 4-5 perc.
Előbb tedd be 4 percre és ha nem lett kész, akkor még egy percre. A következőnél meg már tudod, hogy 3ra, vagy 4re tedd. Nekünk 750-en 4 perc alatt kész.
Megcsináltam pár sütit, a pudindos kex nagyon izlett nekem, csak "sajnos" nagyon etette magát, úgyhogy gyorsan elfogyott, a sport szelet inkább másoknak izlett, nekem kevésbé, a citromos álom nekem az állaga miatt nem jött be, de valószínű, hogy csak én rontottam el...(A pudingos kekszet négyzet alakú háztartási kekszből csináltam...)
Illetve most is éppen hűlőben van egy priviben kapott recept alapján csinált puncsos, csokis kekszes süti is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!