Gulyásleves után mi legyen a 2. fogás?
valami egyszerű kéne, receptet is írhattok. most kivételesen nem palacsintát szeretnék. (mert általában azt szoktuk)
de ha pl. van kezdőknek is való fánk receptetek, az jól jönne :)
Szerintem a gulyásleves önmagában is tömény ( nálunk legalábbis megáll a kanál benne :D), én mindig pogácsát, almáspitét szoktam hozzá csinálni.
Menzán ettem már hozzá darás tésztát, diós tésztát, estleg sajtos-tejfölös tésztát.
Ezért csinálj valami könnyűt mellé, nehogy ugyanilyen töményet, mert az nagyon nehéz úgy.
Ismerősöm egyszer körömpörköltet csinált mellé, ne tudd meg, hogy a vendégek ( nem direkt, mert nem ízlett) otthagyták a tányérjukon, mert nem bírták.
Az ízes, édes tészták azért jók - szerintem - mert egyfajta desszertnek is jók a kiadós leves után.
Jó étvágyat!
túrós tészta
grízes tészta
rizsfelfújt
túrógombóc
lángos
fánk
aranygaluska
bármilyen gyors süti,pl.muffin
gőzönfőtt
kelt tésztás sütik
Hát a körömpörkölt hasonló jellegű, mint a gulyás, ezért egymás utáni fogásnak felszolgálni jó nagy hülyeség.
Palacsinta, túrógombóc, kifőtt tészták(túrós, darás, mákos, )aranygaluska, kalács, kakaós, vagy fahéjas csiga, pogácsa, piték, mind mennek hozzá!
Fánk: 50dkg liszt,3 dl langyi tej,1 élesztő,5dkg vaj,2 tojás sárga.csipet só,ek cukor.Jól megkeleszted aztán olyan serpenyőben ami magas és van fedele fórró olajvan kisütöd.Egyik felét fedő alatt,vársz egy kicsit uátna mikor megforditod a másik felét már fedő nélkül.)
Amúgy megy még a gulyás mellé: pogi,lángos,túrógombóc stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!