Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kérhetek bevált sajtos pogi...

Kérhetek bevált sajtos pogi receptet ami szép magasra megnől?

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2010. nov. 24. 07:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez a recept van meg itthon. Szerintem jó.

50 dkg finomliszt

25 dkg sütőmargarin

2 tojássárgája

3 dkg élesztő

2 dl tejföl

1 dl tej

1 dkg cukor

1 csipetnyi só

sajt a tetejére

Az élesztőt cukorral fel kell futtatni, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük egy tojással és megszórjuk sajttal, majd megsütjük.

Egyszer nem volt itthon élesztőm és helyette sütőport tettem bele (nem kell futtatni, nem kell pihentetni), szerintem magasabb lett, mint élesztővel, de nem biztos, lehet csak én láttam úgy. :) Lényeg, hogy azóta is sütőporral készítem a pogácsát, mert nem szeretek az élesztővel bajlódni. :)

2010. nov. 24. 10:50
 2/2 Danika20 válasza:
52%

Hozzávalók

1kg finomliszt

20 dkg zsír

1 kocka margarin

2-3 dl tej

1 csomag élesztő

1 és 1/4 evőkanál só

Leírás:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és összekeverjük a liszttel elmorzsolt zsírral és a margarinnal. Jól összedolgozzuk, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojással és meghintjük reszelt sajttal.

Sütőpapírral borított tepsire rakjuk, hideg sütőbe tesszük, begyújtjuk és ahogy melegszik a sütő, úgy kel a tészta. Nem kell előtte keleszteni, pihentetni. Lassú tűzön sütjük.

Munkaidő: 30 perc

Elkészítési idő: 60 perc

Tessék ez tuti hogy jó!! Pék-Cukrász Mester vagyok. Bízz bennem!!!!

2010. nov. 24. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!