Csokitortát szeretnék sütni a lányom szülinapjára, bevált recepteket írnátok?
A tetejét szeretném díszíteni, és írni rá valamit, csak nem tudom, hogy miből és hogyan kell, még soha nem csináltam!
Köszönöm aki tud segíteni!
Én ezt készítettem el nemrég. Nagyon finom és nem nehéz elkészíteni.
Csoki torta
Hozzávalók:
a tésztához: 2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, fél pohár étolaj, 1dl tej
a krémhez: 1 cs. csokipuding, 3dl tej, 5 ek. Cukor, 1 ek. kakaó, 6 dkg vaj
a mázhoz: 3 ek. kakaó, 4 ek. cukor, 4 ek. tej, 4 dkg vaj
Elkészítés:
A tészta:
Egy tálba beletesszük a két pohár lisztet, hozzátesszük a sütőport, majd belemérjük a pohár cukrot. Beleütjük a két tojást, belemérjük a fél pohár étolajat, majd elkeverjük. Tejet annyit teszünk bele,( kb. fél pohárral), hogy eléggé meghíguljon a massza. Akkor jó, ha egy kanállal felveszünk belőle, majd visszacsorgatjuk, és elsímul a teteje a masszának. Egy közepes tortaformát kizsírozunk, és kilisztezünk, majd az elkészített masszát beleöntjük, és forró sütőben megsütjük.
A töltelék:
A pudingporból egy csapott evőkanálnyit félreteszünk a mázhoz. A többiből 3 dl. tejjel, és 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Megvárjuk míg kihül, és hűtőbe tesszük.
A hat dkg. vajat egy evőkanál kakaóval és egy evőkanál porcukorral elkeverünk, majd beletesszük a kihült puddingba, és jól kikeverjük.
A kihült tortát lehetőleg három rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük.
A mázhoz:
4 evőkanál cukrot 3 csapott evőkanál kakaóval 4 evőkanál tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg. vajat keverünk bele, majd a tortára kenjük.
A tetejét díszítheted nagyon egyszerűen: egy kis vajat, porcukorral kikeversz, ezt habzsákba töltöd és tudsz vele írni. Egy kis részébe kakaóport is tehetsz és akkor már kétféle színnel tudod díszíteni. Sok sikert! :)
Amit díszítéshez nagyon ajánlok neked fodant házilag, pillecukorból. Egyszerű, és nagyon-nagyon mutatós dolgokat lehet kihozni belőle. Olyan szép emeletes tortát sütöttem, és díszítettem saját gyártású virágokkal, mintha cukrász csinálta volna. De sztem mesefigurákat is lehet készíteni, sok sok videót találsz a youtube-on
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!