Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokitortát szeretnék sütni a...

Csokitortát szeretnék sütni a lányom szülinapjára, bevált recepteket írnátok?

Figyelt kérdés

A tetejét szeretném díszíteni, és írni rá valamit, csak nem tudom, hogy miből és hogyan kell, még soha nem csináltam!

Köszönöm aki tud segíteni!

2010. nov. 24. 06:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Süssél 5 vékony lap Kakaós piskótát én külön szoktam sütni mert bár gyakorlottnak számítok nem vágom a lapokat hanem külön sütöm biztos ami biztos. Csak a fehérjés edényt kell elmosogatni közben. 2 tojásból 1.5ek. liszt,0.5ek. kakaópor,2e.k. cukor én teszek bele 1 e.k. étolajat ilyet 5 lapot sütök. krém: 30dkg. sportszelet apróra tördelve annyi tejszín amennyi ellepi nekem kicsi edénybe 5dl ezt lassú tűzön felolvasztani majd langyosra hűteni .Az 1 liter tejszín maradékát felverni és lassan belecsurgatni a csokis tejszínt!!!!!!! gyors és nagyon finom
2010. nov. 24. 10:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt készítettem el nemrég. Nagyon finom és nem nehéz elkészíteni.

Csoki torta

Hozzávalók:

a tésztához: 2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, fél pohár étolaj, 1dl tej

a krémhez: 1 cs. csokipuding, 3dl tej, 5 ek. Cukor, 1 ek. kakaó, 6 dkg vaj

a mázhoz: 3 ek. kakaó, 4 ek. cukor, 4 ek. tej, 4 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta:

Egy tálba beletesszük a két pohár lisztet, hozzátesszük a sütőport, majd belemérjük a pohár cukrot. Beleütjük a két tojást, belemérjük a fél pohár étolajat, majd elkeverjük. Tejet annyit teszünk bele,( kb. fél pohárral), hogy eléggé meghíguljon a massza. Akkor jó, ha egy kanállal felveszünk belőle, majd visszacsorgatjuk, és elsímul a teteje a masszának. Egy közepes tortaformát kizsírozunk, és kilisztezünk, majd az elkészített masszát beleöntjük, és forró sütőben megsütjük.

A töltelék:

A pudingporból egy csapott evőkanálnyit félreteszünk a mázhoz. A többiből 3 dl. tejjel, és 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Megvárjuk míg kihül, és hűtőbe tesszük.

A hat dkg. vajat egy evőkanál kakaóval és egy evőkanál porcukorral elkeverünk, majd beletesszük a kihült puddingba, és jól kikeverjük.

A kihült tortát lehetőleg három rétegre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük.

A mázhoz:

4 evőkanál cukrot 3 csapott evőkanál kakaóval 4 evőkanál tejjel összefőzünk, hogy elég sűrű legyen, és beletesszük a félretett pudingport. Az egészet felfőzzük, hogy elég sűrű legyen. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és 4 dkg. vajat keverünk bele, majd a tortára kenjük.

A tetejét díszítheted nagyon egyszerűen: egy kis vajat, porcukorral kikeversz, ezt habzsákba töltöd és tudsz vele írni. Egy kis részébe kakaóport is tehetsz és akkor már kétféle színnel tudod díszíteni. Sok sikert! :)

2010. nov. 24. 10:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amit díszítéshez nagyon ajánlok neked fodant házilag, pillecukorból. Egyszerű, és nagyon-nagyon mutatós dolgokat lehet kihozni belőle. Olyan szép emeletes tortát sütöttem, és díszítettem saját gyártású virágokkal, mintha cukrász csinálta volna. De sztem mesefigurákat is lehet készíteni, sok sok videót találsz a youtube-on

pl. http://www.youtube.com/watch?v=p9rlJeJsJR0

2010. nov. 24. 10:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kedvesek vagytok!!!!:-)
2010. nov. 24. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!