Férjemmel mákos gubát készülünk csinálni, kérhetnénk egy tökéletesen jó hagyományos mákos guba receptet?
Mi így szoktuk:
Karikára vágjuk a kiflit, de kaláccsal is finom.
Felmelegítünk tejet, cukrot, vaníliáscukrot teszünk bele. Egy szűrőbe beleteszed a kiflikarikákat, és egy pohárral vagy valamivel elkezded rácsurgatni a tejet. Párszor így átáztatod, aztán mehet a porcukorral elkevert mákba.
Van aki nem így csinálja az áztatást, de így nem lesz annyira lágy (vagyis hát annyira lesz amennyire te szeretnéd), én szeretem ha kicsit keményebb marad. Lehet dióba is forgatni, mazsolát keverni közé.
Jó étvágyat nektek, most én is megkívántam a mákos gubát. :) Csak sajnos párom nem szereti a mákot. :(
Szia mi úg ycsináljuk, hogy egy tálba felkarikázzuk a kiflit. Tejet forralunk vaniliás cukorral, és rácsurgatjuk a kiflire. Mi az ellenkezőjét szeretjük, ha jobban át van ázva. Nem szoktuk összekavarni a mákkal, hanem egyadagot kiszedsz tányérra, és úgy szórod meg a mákkal, amibe reszelsz citrom héját. Szoktam vanilia sodótt készíteni, ezzel körbe öntöd, és ha full édesszájú vagy egy leheletnyi mézzel is meg csurhathatod.
Remélem Sorbert Norbi is olvassa:-DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!