Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz lapos a pogácsa?

Miért lesz lapos a pogácsa?

Figyelt kérdés
Számtalan receptet kipróbáltam már, de mindig lapos és kemény lesz a pogi. Csináltam már sajtosat, burgonyásat, magvasat... Mindent pontosan úgy csinálok a hogy a recept írja. Villany sütőm van, nem tudom ez számít e...
2010. nov. 22. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Fontos a megfelelö hőfok(mindig forro legyen a sütö)elég élesztő legyen benne(fél kilo lisz/1porélesztő vagy a hagyományos)És nyujtásnál nem kell nagyon vékonyra nyujtani a pogácsa méretétől függ(a kis pogi is min.1cm nél ne legyen vékonyabb a tészta.Fontos még h jól megkeljen a tészta ha az elmarad akkor már alapba nem lesz tökéletes.
2010. nov. 22. 12:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Én nem por élesztőt használok. A sima élesztőből menyni kell fél kg liszthez?

Előszoktam melegíteni a sütőt, 200 fokra.

2010. nov. 22. 12:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Én fél kg liszthez adok egy élesztőt,ha por ha sima(megvárom mig a langyos tejbe felfut kis cukorral és utána jól összegyurni meleg helyre tenni.)Jó a hőfok én légkeverésesen szoktam olyan 180 fokon.A sima sütőn az 200fok.(20 fok az eltérés).20-25 perc alatt megsül a legtöbb pogi.
2010. nov. 22. 12:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Állítólag nekem a pogim mindig finom és szép ;-) szóval én 1 kg liszthez használok 5 dkg élesztőt. Szerintem a legfontosabb hogy nagyon friss legyen. Én sütőporral is szoktam pogit sütni.
2010. nov. 22. 12:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Na a héten megint neki esek majd hátha sikerül... ha van még valami jó tanácsotok írjátok meg. :)
2010. nov. 22. 12:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja elfelejtettem hogy én szoktam a sajtba keverni egy kis pirospaprikát,nagyon szeretik,igazán jó izd az a poginak.
2010. nov. 22. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha a pogi mégsem sikerülne süss sós stanglit vagy szezámos háromszöget - pogi helyett néha ilyet szoktam mert a tepsibe kell keleszteni addig elpakolok és mosogatok....
2010. nov. 22. 12:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló jó tanácsokat adott. Fontos az is hogy megfeleő ideig keljen a tészta ,ne kapjon hirtelen hideget,ha a recept kívánja türelemmel hajtogasd és sütés előtt is hagyd kelni 15 percet mielőtt sütöd! Magam is lapos pogácsákkal kezdtem 20éve ,aztán türelmet tanultam a sütéshez és meg lett az eredménye! Sok sikerthozzá Neked is és türelmet:)
2010. nov. 22. 13:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy túl vékonyra sodrod ki a tésztát?Az is számít ám!
2010. nov. 22. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!