Miért lesz lapos a pogácsa?
Figyelt kérdés
Számtalan receptet kipróbáltam már, de mindig lapos és kemény lesz a pogi. Csináltam már sajtosat, burgonyásat, magvasat... Mindent pontosan úgy csinálok a hogy a recept írja. Villany sütőm van, nem tudom ez számít e...2010. nov. 22. 11:55
1/9 anonim válasza:
Fontos a megfelelö hőfok(mindig forro legyen a sütö)elég élesztő legyen benne(fél kilo lisz/1porélesztő vagy a hagyományos)És nyujtásnál nem kell nagyon vékonyra nyujtani a pogácsa méretétől függ(a kis pogi is min.1cm nél ne legyen vékonyabb a tészta.Fontos még h jól megkeljen a tészta ha az elmarad akkor már alapba nem lesz tökéletes.
2/9 A kérdező kommentje:
Én nem por élesztőt használok. A sima élesztőből menyni kell fél kg liszthez?
Előszoktam melegíteni a sütőt, 200 fokra.
2010. nov. 22. 12:09
3/9 anonim válasza:
Én fél kg liszthez adok egy élesztőt,ha por ha sima(megvárom mig a langyos tejbe felfut kis cukorral és utána jól összegyurni meleg helyre tenni.)Jó a hőfok én légkeverésesen szoktam olyan 180 fokon.A sima sütőn az 200fok.(20 fok az eltérés).20-25 perc alatt megsül a legtöbb pogi.
4/9 anonim válasza:
Állítólag nekem a pogim mindig finom és szép ;-) szóval én 1 kg liszthez használok 5 dkg élesztőt. Szerintem a legfontosabb hogy nagyon friss legyen. Én sütőporral is szoktam pogit sütni.
5/9 A kérdező kommentje:
Na a héten megint neki esek majd hátha sikerül... ha van még valami jó tanácsotok írjátok meg. :)
2010. nov. 22. 12:32
6/9 anonim válasza:
Ja elfelejtettem hogy én szoktam a sajtba keverni egy kis pirospaprikát,nagyon szeretik,igazán jó izd az a poginak.
7/9 anonim válasza:
Ha a pogi mégsem sikerülne süss sós stanglit vagy szezámos háromszöget - pogi helyett néha ilyet szoktam mert a tepsibe kell keleszteni addig elpakolok és mosogatok....
8/9 anonim válasza:
Az első válaszoló jó tanácsokat adott. Fontos az is hogy megfeleő ideig keljen a tészta ,ne kapjon hirtelen hideget,ha a recept kívánja türelemmel hajtogasd és sütés előtt is hagyd kelni 15 percet mielőtt sütöd! Magam is lapos pogácsákkal kezdtem 20éve ,aztán türelmet tanultam a sütéshez és meg lett az eredménye! Sok sikerthozzá Neked is és türelmet:)
9/9 anonim válasza:
Nem lehet hogy túl vékonyra sodrod ki a tésztát?Az is számít ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!