Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Lagzi Lajcsi tésztája...

A Lagzi Lajcsi tésztája mennyi idő után puhul meg?

Figyelt kérdés
Mit csináljak, már kb 3 órája pihen a hútőben mert azt olvastam h ott a krémtől megpuhul,még sehol semmi
2010. nov. 19. 18:39
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a szellemes válaszokat.

Az első válaszadónak tessék a recept:

Hozzávalók:

-3 evőkanál méz

-3 evőkanál kakaó

-3 tojás

-30 dkg porcukor

-8 dkg margarin

-60 dkg finomliszt

A krémhez:

-8 dl tej

-1 csomag eper ízű pudingpor

-1 csomag vanília ízű pudingpor

-40 dkg margarin

-40 dkg porcukor

Elkészítés:

A mézet, a kakaót, a tojást, a porcukrot és a margarint gőz fölött 5 percig főzzük.A krém kihülése után hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk.A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és kisütjük a lapokat.

A krémhez a pudingokat külön-külön megfőzzük.Időnként megkavarva kihűtjük.40 dkg margarint 40 dkg porcukorral habosra keverünk.Egyharmad részét a vaníliás, akétharmad részét az epres pudinghoz keverjük.

A lapokat úgy kenjük meg a krémmel, hogy középre kerüljön a vaníliás krém.Tetejét csokimázzal vonjuk be, amihez 20 dkg csokoládét 1 dl olaj hozzáadéséval gőz fölött felolvaztunk.

Jó étvágyat!

Én éjszakára beraktam egy zacsiba és hűtőbe raktam.

2010. nov. 20. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!