Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit illesszek még be ebbe a...

Mit illesszek még be ebbe a menübe?

Figyelt kérdés
Holnap vendégeink lesznek ebédre, ezt találtam ki: tejszínes csirkemell karfiollal és sajttal a tetején (tepsiben sütve), krumplipüré, petrezselymes rizs és párolt karajszeletek. Ha viszont valaki csak karajt akar enni, tejszínes csirkemellet nem, akkor onnan még hiányzik valami. A legegyszerűbb az lenne, ha egy üveg céklát leszűrnék, felmelegítenék és kitenném hozzá (nem lesz túl sok időm). Mit gondoltok?
2010. nov. 19. 08:41
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg egy adag főtt brokkolit? És akkor az illik a tejszínes húshoz is...
2010. nov. 19. 08:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lesz rizs és krumplipüré. Semmi más nem hiányzik a karaj mellé, csak valami savanyúság féle. Ez persze lehet cékla is, vagy bármi már. Desszert nem lesz?
2010. nov. 19. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az egyik étel karfiolos, akkor nagy hiba lenne, ha a másik meg brokkolis lenne! Nem gondolod?

Én a karajból meg tutira rántott szeletet csinálnék, mert az Jolly Joker! Azt mindenki szereti, és ha a karfiolos( Dubary csirkemell) nem jön be, akkor még mindig örülhetnek.

2010. nov. 19. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen, a savanyúság miatt gondoltam a céklára. Csak ha valaki karajt is és csirkemellet is akar enni, akkor ahhoz nem megy a cékla (bár az igaz, hogy akkor nem is hiányzik már onnan semmi...).

A rántott szeletért a férjem nem rajong, úgyhogy abba nem fogok bele.

Igazatok lehet, tényleg nem kéne brokkoli.

Desszert is lesz, meg leves is (paradicsomleves, sütinek pedig alul egy réteg tejbe áztatott háztartási keksz, rajta sűrű karamellpuding, egy sor tejszín és a tetején olvasztott sport szelettel kevert tejszín).

2010. nov. 19. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

9:33-mal egyetértek, a brokkoli és a karfiol nem szerencsés együtt, a karajt én sem párolnám, hanem vagy rántott húsnak vagy jó fűszeresen hagymásan lesütném (a Dubarry elég semleges, lehet hogy valaki fűszeresebbre vágyik, persze te ismered a vendégeid ízlését). A kétféle köret (rizs és krumplipüré) abszolút elég, mindkétféle húshoz illik.

Viszont a paradicsomleves necces lehet, ha valakinek érzékenyebb a gyomra, kiütheti a paradicsom és utána a tejszín.

A cékla tökéletes választás, nyugodtan használj üvegest. A desszertet nem ismerem, de ha nincs sok időd, nem lenne könnyebb, gyorsabb egy muffint összeütni?

2010. nov. 19. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi neked is! Na hát ez az, hogy sajnos nem ismerem a vendégeim ízlését, illetve hát imádják a halat, amit viszont mi nem bírunk elviselni, szóval...

A karajt úgy készítem el, hogy jól megfűszerezem (sima sertés fűszerkeverék), megsütöm olajban, majd félig víz és rá fedő. Amikor elfő a víz, megfordítom és pótolom a vizet, közben pedig újra fűszerezem. Mi itthon mindig így esszük, ha karajt készítek, és nagyon finom lesz a végén. Jó fűszeres, de nem túlságosan.

A desszertről pont tegnap mondta a tesóm, hogy csináljak valami egyszerűbbet, viszont amikor mi voltunk vendégségben azoknál, akik jönni fognak, meséltem nekik, hogy milyen sokat sütök, és mennyire szeretek sütiket csinálni. Na ezek után nem lenne képem kitenni muffint az asztalra... Ezt viszont megcsinálom még ma délután, mert egyébként is legjobb, ha áll egy éjszakát.

2010. nov. 19. 10:03
 7/7 anonim ***** válasza:
48%
esetleg még egy adag saláta, hozzá párolt zöldségek (ha vki fogyózik vagy nehéz neki a kaja
2010. nov. 21. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!