Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sajtos rúd receptek...

Milyen sajtos rúd receptek vannak?

Figyelt kérdés
2010. nov. 16. 17:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Mamám-féle sajtosrúd:

Hozzávalók:

-25 dkg margarin

-30 dkg liszt

-1 evőkanál ecet

-1 kávéskanál só

-8 dkg reszelt sajt (én személy szerint többet szoktam használni)


Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, sóval, ecettel és a reszelt sajt felével összegyúrjuk. Minimum fél órát pihentetjük hűtőben, de a legjobb, ha egy éjszakára bennehagyjuk. Utána ujjnyi-félujjnyi vastagra kinyújtjuk (ki hogy szereti), megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a maradék sajttal (én itt szoktam többet), derelyevágóval hosszú rudakra feldaraboljuk, és sütőpapíros, előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Nem kell túlzásba vinni, épphogy megsüljön.

2010. nov. 16. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, kifogom probálni:)
2010. nov. 16. 18:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy belekérdezek, de milyen ecetre gondolsz, hány százalékos?
2010. nov. 16. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

A leggyorsabb:


bolti leveles tészta (200ft/500g) + sajt.

Kinyújtod a tésztát, feldarabolod vékony csíkokra, megszórod sajttal. Beteszed a forró sütőbe és pirosra sütöd.

2010. nov. 16. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

19:33 vagyok

Mielőtt megszórod sajttal, meg kell kenni felvert tojással.

2010. nov. 16. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Amit otthon találsz! :) Nálunk általában 10%os van. Volt, hogy kifelejtettem belőle, akkor sem lett túl nagy katasztrófa, de vele jobb.
2010. nov. 16. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
köszi, akkor kipróbálom, csak nem voltam biztos, hogy 5-10-20 %-os kell-e.
2010. nov. 16. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi így szoktuk csinálni, nagyon finom.

Sajtos rúd

Hozzávalók:

16 dkg liszt

18 dkg sajt

12 dkg vaj

3 tojássárgája

2 evőkanál tejföl

reszelt sajt

őrölt pirospaprika


A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat, 2 tojássárgáját, 1 evőkanál tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, kétszer kinyújtjuk és hideg helyre tesszük. Egy óra múlva fél cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 kanál tejföllel, és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajtot összevegyítünk egy kevés pirospaprikával, meghintjük vele a tésztát, és egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe rakjuk, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

2010. nov. 17. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

szia! nekem is van egy az első válaszolóéhoz hasonló,de ezt zsírral is el lehet készíteni.

-30 dkg liszt

-20 dkg zsír /vagy 25 dkg margarin /

-10 dkg reszelt sajt

-6 evőkanál hidegvíz

-1 evőkanál 10 %-os ecet

-1 teáskanál só.

összegyúrjuk, legjobb, ha egy éjjelen át pihentetjük.

kinyújtjuk, lekenjük tojással, leszórjuk sajttal és

vékony rudakra vágjuk.

közepes tűznél aranysárgára sütjük.

az ecettől szépen megemelkedik.

nagyon sokáig eláll.

üdv.

2010. nov. 17. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
ÚÚÚÚ köszönöm mindenkinek:)))
2010. nov. 17. 13:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!