Otthon készített habcsók?
Karácsonyra szeretnék habcsókot csinálni, olyat, amit a karácsony fára is fel lehet tenni.
Jól bevált recept kellene, és pontos leírás, mert már próbáltam és sosem sikerült :( lehet rosszkor rakom bele a cukrot?Nem tudom.
és ha színesen szeretném, mi kell bele, és azt mikor rakjuk bele?
köszi, 15/L
Szia! Én így csinálom. Kell hozzá: 2,5 dl víz, 65 dkg cukor, 1 ek. ecet, 10 tojásfehérje.
Egy edényben felmelegítek 2,5 dl vizet és 65dkg kristálycukrot. Habzásig kell hevíteni, de figyelni kell, meg ne barnuljon. Mikor a cukor teljesen felmelegedett hozzáadjuk az ecetet, ez a kikristályosodás ellen kell. Tíz tojásfehérjéhez 15 dkg kristálycukrot adunk. Miután benne van az összes cukorszirup, addig kell kevernünk, míg ki nem hűl. Ha egészen kihűlt, habzsákba tesszük. A sütőt előmelegítjük 80-90 fokra. Tetszőleges formákat alkotva, sütőpapírra tesszük.
Ha pedig színeset szeretnél tetszés szerinti színű ételszínezéket adsz hozzá. :)
Sok szerencsét! ;)
Habcsókot általában akkor szoktam készíteni, amikor összegyűlt már 10 tojásfehérje (hűtőben lefagyasztom).
Rengeteg olyan süti van, amibe nem kell tojásfehérje, ilyenkor előveszem a mélyhűtőben lévő többi tojásfehérjét és ahhoz adom. Így ha megvan a 10 akkor habcsókot készítek és nem megy tönkre a tojásfehérje sem. :)
Rózsaszelet tetejére a sárga máz toisárgájából és cukorból készül. Ez olyan mint a zserbó csak nem csokival.
A sütőt nem szabad becsukni, mert a csókokat inkább szárítani kell. ne legyenek túl dundik, mert a közepe ragadni fog. Kell várni míg megszárad teljesen! Türelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!