Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell gőzben főzni?...

Hogyan kell gőzben főzni? Milyen ételeket lehet így megcsinálni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 10. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]


nem lehet bemásolni a szöveget :S

görgess lefelé és ott lesz egy kis alcímként h GŐZBEN FŐZÉS

2009. jan. 10. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A főzés speciális változata, amikor az előkészített alapanyag nem vízben, hanem vízgőzben puhul meg. Előnye hogy a gőz tápanyag- és vízkioldó hatása kisebb, mint a folyadéké. Gőzben főzésre alkalmas a perforált betéttel ellátott kuktafazék és a speciális összeállítású gőzölőedény, amelynek lényege a perforált rész és a fedő. Gőzben úgy főzünk, hogy egy edény aljára vizet öntünk, a beleillő rácsra vagy lyukas betétre tesszük a főznivalót úgy, hogy a víz ne érje, és fedővel letakarva forraljuk. A keletkező gőz puhítja meg az ételt. A gőzben főzés előnye, hogy így az anyagból a tápanyagok nem oldódnak ki, íze és zamata jobban megmarad.
2009. jan. 10. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
2009. jan. 10. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!
2009. jan. 10. 18:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!