Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet a "tyofterli" nevű...

Wilike kérdése:

Mi lehet a "tyofterli" nevű krumplis pogácsa receptje? Kinézetre nem is annyira pogácsa volt, hanem inkább kisebb lepények, mert nem voltak magasak, csak pogiszaggatóval, vagy pohárral szaggatták ki.

Figyelt kérdés
Sok, áttört főtt burgonyára és lisztre emlékszem, és hogy egészen biztosan élesztő is kellett hozzá. De, hogy tejjel, vagy vízzel készült és, hogy tojás is kellett-e hozzá, arra már nem emlékszem. Lehet, hogy zsíron pirított hagyma is került bele, nem töltelékként, hanem a tésztába belegyúrva. Isteni finom volt, de már kb. ötven éve meghalt aki sütötte és nyomát se találom az interneten. (Lehet, hogy a tyofterli szó, valami német, vagy zsidó névből torzult magyarra.)

tegnap 23:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha olajban sült, lehet, hogy krumplis flatyesz volt, csak pirított hagymát is tettek a tésztájába.

Ha sütőben sült, akkor hagymás krumplipogácsa lehetett.

ma 06:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Juujjj, én is ezt keresem már mióta. Édesanyám sütött sokat, de nem tudom már tőle megkérdezni. Én is csak a főtt tört burgonyára és lisztre emlékszem. Meg hogy elképezstően finom. Már az is elhalványodott, hogy hol sült. De sütőre hajlok inkább. Próbáltam csinálni ebből a kettő összetevőből, sütőben meg olajban is, de meg sem közelítette egyik sem. Ja, nekem az élesztő nincs meg az emlékeimben.
ma 08:41
 3/3 anonim ***** válasza:
ma 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!